<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Πώς επηρεάζει τους marketers η αλλαγή στο News Feed του Facebook;

Πώς επηρεάζει τους marketers η αλλαγή στο News Feed του Facebook;

O Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στο News Feed του Facebook, μειώνοντας το reach των posts που προέρχονται από marketing ενέργειες, brands και ειδησεογραφικούς οργανισμούς και προβάλλοντας περισσότερο τις προσωπικές αναρτήσεις. Πριν τα βάψετε μαύρα, αναρωτηθήκατε τι ευκαιρίες μπορεί να κρύβει αυτή η αλλαγή για τους marketers;

Πολλοί μιλούν για μια προσπάθεια του Facebook να επιστρέψει στις ρίζες του, να γίνει δηλαδή ξανά ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι βρίσκουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να αλλάξει την παγιωμένη αντίληψη του κόσμου, ότι πλέον αποτελεί μια επιχείρηση media. Άλλοι πάλι λένε πώς αυτή η κίνηση στοχεύει στην καταπολέμηση των Fake News, για την προώθηση των οποίων έχει κατηγορηθεί πολλές φορές το συγκεκριμένο μέσο. Ακόμα, κάποιοι σχολίασαν και το γεγονός ότι, σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται πως η επισκεψιμότητα του Facebook έχει μειωθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό και ίσως αυτή η κίνηση αυξήσει την παραμονή των χρηστών.

Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες μέρες οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα βλέπουν λιγότερο «public content» όπως ειδήσεις, αναρτήσεις από brands κλπ. και περισσότερες αναρτήσεις από φίλους και συγγενείς.

Η αλλαγή στο News Feed του Facebook αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τους marketers. To ποιοτικό περιεχόμενο είναι το κλειδί!

Με την αλλαγή αυτή στο News Feed η πτώση του συνολικού engagement των σελίδων που διαχειρίζεστε δεν θα πρέπει να σας σοκάρει. Αντίθετα, θα πρέπει να σας κάνει να σκεφτείτε πιο στρατηγικά και δημιουργικά!

Το engagement θα μειωθεί ακόμα περισσότερο στα posts με χαμηλό engagement (posts με ελάχιστα likes και shares), ενώ τα posts που ευνοούν τα comments και τις συζητήσεις θα παίρνουν προτεραιότητα στο οργανικό ranking του News Feed. Τέτοιου είδους posts είναι τα videos, στα οποία έχουν αδυναμία τόσο οι χρήστες όσο και το Facebook.

Αυτό σημαίνει ότι, τώρα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και resources στο να μάθετε ακόμα καλύτερα τα κοινά τα οποία θέλετε να προσελκύσετε μέσω του Facebook, να αναγνωρίσετε τις ανάγκες τους, τα ενδιαφέροντά τους και να δημιουργήσετε περιεχόμενο που να είναι ακόμα πιο sharable! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ουσιαστικές συζητήσεις με το κοινό σας, βγαίνοντας μόνο κερδισμένοι. Τόσο το κοινό σας όσο και ο αλγόριθμος του Facebook θα σας λατρέψουν!

Προσοχή! Το engagement bait περιεχόμενο, π.χ. «Κάνε tag έναν φίλο σου…» θα επιδέχεται κυρώσεις με τη μορφή χαμηλού ranking από τον αλγόριθμο, οπότε είναι κάτι που θα πρέπει να αποφύγετε.

Αντίθετα, ένα feature του Facebook, που οι περισσότεροι marketers δεν έχουν εκμεταλλευτεί προς όφελός τους, είναι η δυνατότητα που δίνει στο χρήστη να ορίζει αν θέλει οι δημοσιεύσεις της εκάστοτε σελίδας να εμφανίζονται πρώτες στο News Feed του/της (See First in News Feed Preferences):

Facebook - See first feature

Μπορείτε, λοιπόν, να ενημερώσετε το κοινό σας για αυτήν τη ρύθμιση, προβάλλοντας παράλληλα το όφελος που θα έχει και έτσι να μην ανησυχείτε για τα χαμηλά rankings. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας ανάρτησης είναι: «Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα/τις προσφορές μας; Φροντίστε οι δημοσιεύσεις μας να εμφανίζονται πρώτες στο News Feed σας».

Τέλος, όπως βλέπετε αυτή η αλλαγή στο News Feed του Facebook δεν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για τους marketers, τις επιχειρήσεις και τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν, αλλά μια υπενθύμιση ότι πλέον το κοινό θέλει, αυθεντικό, ποιοτικό περιεχόμενο που να καλύπτει τις ανάγκες του. Εάν θέλει να τον βομβαρδίζουν με διαφημίσεις για πράγματα και υπηρεσίες που δεν (ξέρει ότι) χρειάζεται… υπάρχει και η τηλεόραση, προς το παρόν τουλάχιστον.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας