<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Mobile_Social_Media.png

Η χρήση των social media από το κινητό στην Ελλάδα

Η χρήση των social media από τα κινητά στην Ελλάδα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά!

Στη Wedia για αρκετό διάστημα παρατηρούμε ότι η χρήση των κινητών συσκευών, σαν μέσο πρόσβασης σε social media, web sites και news portals που υποστηρίζουμε, σημειώνει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Όπως αναφέρει η έρευνα της Google για 48 χώρες, στην Ελλάδα το 36% του πληθυσμού διαθέτει κάποιο smartphone, ενώ οι χρήστες κινητών αποτελούν το 136% του πληθυσμού! Τέλος τo 40% των κατόχων κινητών τηλεφώνων έχει πρόσβαση στο internet μέσω της συσκευής τους.

Η χρήση κινητών παραμένει ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το κινητό σαν συσκευή έχει αξιοσημείωτα μεγάλη κάλυψη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανά 100 άτομα αντιστοιχούν 117 συνδρομές κινητής τηλεφωνίας.

Τι γίνεται σε διαφημιστικό επίπεδο στα κινητά;

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το κινητό σαν συσκευή έχει αξιοσημείωτα μεγάλη κάλυψη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά αποτελέσματα διαφημιστικών ενεργειών που τρέχουμε για λογαριασμό των πελατών μας, σε social media networks και σε google adwords. Είναι φανερό ότι με την πάροδο του χρόνου, το ποσοστό των διαφημιστικών impressions που προβάλλονται σε κινητές συσκευές αυξάνεται έναντι των desktop συσκευών. Μάλιστα, σε καμπάνια που τρέχουμε αυτό το διάστημα, σε κοινό 18-24 ετών, η αναλογία είναι πλέον καθαρά υπέρ των κινητών με ποσοστά πάνω από το 55%. 

Τα στοιχεία του Facebook παγκοσμίως συμφωνούν με αυτό το trend. Μηνιαία έχει 1,15 δις επισκέπτες, ενώ από κινητές συσκευές το επισκέπτονται πάνω από 819 εκατομμύρια επισκέπτες (στοιχεία μέχρι 30/06/13, πηγή). Το τελευταίο αντιστοιχεί σε αύξηση 51% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!

Τι σημαίνει για την παρουσία μου στα social media η άνοδος της χρήσης των mobile συσκευών;

Η αυξανόμενη χρήση των κινητών συσκευών για χρήση του Facebook, αλλά και του web γενικότερα, επιβάλλει πλέον το mobile να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της social media στρατηγικής μας. Ενδεικτικά,

  • Οι διαφημίσεις μας είναι σημαντικό να μετριούνται ξεχωριστά ανά τύπο συσκευής, ώστε να αποκτούμε εικόνα του πώς αλληλοεπιδρά το κοινό μας με αυτές ανά τύπο συσκευής
  • Τα applications που σχεδιάζουμε για τα social media πρέπει να είναι optimized για κινητές συσκευές, ως προς τη λειτουργικότητά τους.
  • και το πιο σημαντικό: Το περιεχόμενο της σελίδας μας να είναι optimized για Mobile συσκευές σε επίπεδο κειμένου αλλά και εικόνας.

 Διαβάστε το άρθρο μας για την σχεδίαση με βάση ένα Responsive Theme.

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας