<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
LinkedIn Conversion Tracking: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

LinkedIn Conversion Tracking: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

To LinkedIn Conversion Tracking σας βοηθά να έχετε καλύτερη εποπτεία της απόδοσης διαφημίσεων που τρέχετε στο LinkedIn σε σχέση με το website σας και σήμερα θα μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά.

Το πολυαναμενόμενο feature του LinkedIn βρίσκεται στη διάθεση των B2B marketers εδώ και περίπου δύο μήνες. Αυτό το κομμάτι κώδικα σας επιτρέπει πλέον να γνωρίζετε εάν οι διαφημίσεις που τρέχετε στο LinkedIn και που υπηρετούν συγκεκριμένα conversion goals, τα οποία πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες landing pages του website σας, έχουν αποτέλεσμα.

Πιο αναλυτικά, μέσω του conversion tracking μπορείτε να παρακολουθείτε πόσα leads, πόσα downloads, πόσες αγορές και πόσες εγγραφές έχουν προκύψει από τις καμπάνιες που τρέχετε στο LinkedIn. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να μελετήσετε την απόδοσή τους σε σχέση με τα conversions και να προσαρμόσετε το status της καμπάνιας, τα bids και το budget ανάλογα.

Το LinkedIn Conversion Tracking στην πράξη.

Επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό από μια διαφήμιση που έχει υλοποιηθεί σωστά, παρακάτω αναφέρονται 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το conversion tracking στο LinkedIn.

1. Τοποθετήστε το Insight Tag στο website σας με το Google Tag Manager.

Αρχικά θα πρέπει να τοποθετήσετε το insight tag στο website με το οποίο αλληλοεπιδρούν οι διαφημίσεις σας στο LinkedIn. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε το Google Tag Manager, ένα δωρεάν εργαλείο της Google που σας επιτρέπει να ελέγχετε όλα τα web-tracking scripts σας από ένα μέρος. Επίσης, μπορείτε να προσθέτετε νέα tracking sources (π.χ. το Facebook) όποτε το επιθυμείτε, χωρίς να έχετε γνώσεις web development.

Αν έχετε εγκαταστήσει ήδη το Google Task Manager, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω 3 βήματα: 

1. Συνδεθείτε με το Google Tag Manager και δημιουργήστε νέο Tag.

2. Επιλέξτε το πεδίο “LinkedIn Insight” από το dropdown menu.

LinkedIn Insight Tag με Google Tag Manager

3. Αντιγράψτε το Conversion tracking Insight ID που θα βρείτε το LinkedIn Campaign Manager και προσθέστε το στο πεδίο με την ένδειξη “Tag Manager”.

LinkedIn Insight Tag με Google Tag Manager - Συμπλήρωση ID

Τώρα, μπορείτε να προσαρμόσετε το insight tag σας στις ανάγκες της επιχείρησής σας ώστε να παρακολουθείτε τα conversions, όπως κάνετε και με τα goals στο Google Analytics.

2. Ενημερωθείτε για τα 7 νέα metrics σχετικά με τα conversions.

Τα νέα metrics του LinkedIn σχετικά με την απόδοση, προσφέρουν περισσότερα insights για το κατά πόσον οι διαφημίσεις σας επηρεάζουν τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Παράλληλα, σας δίνουν τη δυνατότητα να πάρετε πιο σωστές και μελετημένες αποφάσεις, ειδικά όταν πρόκειται για βελτιστοποίηση σχετικά με το return on ad spend (ROAS).

Βάση αυτών, μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για τα κοινά και τις διαφημίσεις που φέρνουν τα περισσότερα conversions.

Ας δούμε λοιπόν τι πληροφορίες προσφέρει το κάθε ένα από αυτά τα metrics σύμφωνα με το LinkedIn:

  • Conversions – Το σύνολο των φορών που το κοινό πραγματοποίησε μια επιθυμητή ενέργεια αφού είδε ή πάτησε επάνω σε μια διαφήμισή σας.
  • Post-click Conversions – Το ποσοστό των clicks στις διαφημίσεις σας που κατέληξε σε conversion.
  • View through conversions – Το ποσοστό των χρηστών που είδαν τη διαφήμιση χωρίς απαραίτητα να κάνουν κλικ και κατέληξαν σε conversion.
  • Conversion rate – Το ποσοστό των clicks που κατέληξε σε conversion (αριθμός των conversions δια το σύνολο των clicks).
  • Cost per Conversion – Ο μέσος όρος του ποσού που ξοδέψατε για κάθε conversion (το σύνολο δια τον αριθμό των conversions).
  • Total conversion value – H συνολική αξία των conversions ( αξία ενός conversion επί του συνόλου των conversions)
  • Return on ad spend – To ποσοστό των εσόδων για κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε.

3. Συνδέστε το conversion tracking με τις καμπάνιες σας.

Κάθε λογαριασμός για LinkedIn ads θα πρέπει να έχει το δικό του insight tag στο website με το οποίο αλληλοεπιδρά. Μόλις τοποθετήσετε το tag σας και επιλέξετε τα conversions που σας αφορούν σειρά έχει να τα ενώσετε με μια καμπάνια.

Σχεδιάζοντας μια καμπάνια από την αρχή: 

Ακολουθήστε τη συνηθισμένη διαδικασία και μην παραλήψετε να επιλέξετε conversion, όπως στις εικόνες που ακολουθούν:

1o Bήμα

Σχεδίαση καμπάνιας LinkedIn - Βήμα 1ο

2o Bήμα

Σχεδίαση καμπάνιας LinkedIn - Βήμα 2ο

Επίσης, μπορείτε να συνδέσετε τους νέους τύπους conversions με τις ήδη υπάρχουσες καμπάνιες σας στο LinkedIn ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε την καμπάνια στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε ένα conversion.

2. Επιλέξτε το πεδίο “Select Conversions”.

Σχεδίαση καμπάνιας LinkedIn - Conversion Tracking

4. Μετρήστε τα conversions βάση των view-through και των post-click conversions.

Τα περισσότερα social ad networks ακολουθούν αυτήν την πρακτική για να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των καμπανιών. Άλλωστε μια σωστά υλοποιημένη καμπάνια μπορεί πράγματι να αυξήσει τις πωλήσεις σας γι’ αυτό η λήψη των παραπάνω metrics παίζει σημαντικό ρόλο για τη βελτιστοποίησή τους.

Το LinkedIn σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα ποσοστά των view-through και των post-click conversions μέσα από δύο ξεχωριστές στήλες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να καταλάβετε πόσοι έκαναν convert κατευθείαν από τις διαφημίσεις σας και πόσους απλώς τους βοήθησαν οι διαφημίσεις. Με αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να μοιράσετε το budget σας ανάλογα με τους στόχους του κάθε conversion. Επίσης, σας προσφέρει ένα χρονικό περιθώριο (attribution window) διάρκειας 30 ημερών κατά τη διάρκεια του οποίου μπορείτε να μετρήσετε από το τελευταίο impression ή link clickthrough που οδήγησε στην εκάστοτε επιθυμητή ενέργεια.

Βάλτε το LinkedIn Conversion Tracking να δουλέψει για εσάς!

Η νέα λειτουργικότητα που έφερε μαζί του αυτό το feature του LinkedIn σας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσετε καλύτερα την αποτελεσματικότητα των καμπανιών που τρέχετε, αλλά και για το κατά πόσον αυτή επηρεάζει τα σημαντικά metrics για την επιχείρησή σας. Τώρα που μάθατε πώς να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που κρύβει αυτό το «εργαλείο» το μόνο που μένει είναι να τις αξιοποιήσετε!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας