<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 δοκιμασμένες πρακτικές lead generation για websites

5 δοκιμασμένες πρακτικές lead generation για websites

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός website που λειτουργεί σαν μηχανή lead generation; Πώς καταφέρνει να μετατρέψει τους επισκέπτες του σε εν δυνάμει πελάτες; Αυτά, και άλλα πολλά θα τα μάθετε παρακάτω!

Tο website σας, είτε είναι εταιρικό είτε είναι e-shop, μπορεί να μετατραπεί στο πιο ισχυρό εργαλείο lead generation αρκεί να το αφήσετε.

Ένα lead generating website θα πρέπει βασικά:

  • να καθοδηγεί τον επισκέπτη ώστε να ολοκληρώσει κάποιες προκαθορισμένες ενέργειες
  • να παροτρύνει τον επισκέπτη να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια
  • να συλλέγει πολύτιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη μέσω αποτελεσματικών landing pages και calls-to-action

Αν θέλετε να μάθετε πώς θα τα κάνετε όλα αυτά εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε 5 δοκιμασμένες πρακτικές που θα ενισχύσουν το website σας στον τομέα του lead generation!

1. Σχεδιασμός που τραβά την προσοχή

Βασικός στόχος του website σας είναι να κατευθύνει τους επισκέπτες του στα conversion points, τα σημεία στα οποία θα μετατραπούν σε leads. Επομένως, το συνολικό layout των βασικών σελίδων του website, οι γραμματοσειρές, οι εικόνες, τα χρώματα και όλα τα στοιχεία που το συνθέτουν θα πρέπει να εξυπηρετούν έναν και μόνο σκοπό: το user journey!

2. Στρατηγική τοποθέτηση CTAs

Πριν σχεδιάσετε οτιδήποτε θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι οι επισκέπτες του website σας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που ξέρουν τι ψάχνουν και σε αυτούς που απλώς ψάχνουν.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι σε θέση να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή ακόμα και την εταιρεία σας και να οδηγηθούν από το ένα στάδιο του sales funnel στο επόμενο.

Για να το πετύχετε, θα πρέπει να ορίσετε τις βασικές ενέργειες που θέλετε να πραγματοποιήσει ένας επισκέπτης του website σας, ανάλογα με το πόσο έτοιμος είναι να κάνει μια αγορά, να τις βάλετε σε σειρά προτεραιότητας και να τις τοποθετήσετε, με τη μορφή CTA, στρατηγικά στις σελίδες του website σας με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και φυσικά στο blog σας.

Για παράδειγμα, όταν σχεδιάσαμε το website του Ερρίκος Ντυνάν ξεχωρίσαμε δύο βασικά CTAs για Κλείσιμο Ραντεβού και Επείγοντα Περιστατικά και τα τοποθετήσαμε στο header έτσι ώστε να διακρίνονται σε κάθε σελίδα: 

CTAs σε website για lead generation

Επίσης, το εταιρικό blog, δεν βοηθάει μόνο στην αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά ενισχύει σημαντικά και το lead generation! Τοποθετήστε σημαντικά CTAs σε άρθρα με σχετικό περιεχόμενο και δείτε τα leads σας να αυξάνονται. Άλλωστε τα άρθρα είναι γνωστό πως δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

3. Landing pages με αποκλειστικά offerings

Συνήθως, οι προτροπές για ενέργεια (CTAs) οδηγούν σε μία landing page, η οποία περιέχει μια συγκεκριμένη προσφορά. Οι landing pages αποτελούν βασικό πυλώνα όλων των lead generation προσπαθειών σας, γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείτε μία landing page για κάθε marketing ενέργεια. Όσο περισσότερες οι landing pages τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να μετατρέψετε τους επισκέπτες του website σας σε leads. Επίσης, ενισχύεται και το SEO.

Κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν μια αποτελεσματική landing page είναι το design, το μέγεθος της φόρμας και η εύκολη πλοήγηση. Αυτά, σε συνδυασμό με το δελεαστικό offering οδηγούν τον επισκέπτη να συμπληρώσει τη φόρμα με τα στοιχεία του και να μετατραπεί σε lead, έχοντας ολοκληρώσει μια προκαθορισμένη ενέργεια.

4. Φόρμες για lead generation

Χωρίς τις φόρμες κάθε προσπάθειά σας να γνωρίσετε τους επισκέπτες του website σας και να τους μετατρέψετε σε πελάτες, πέφτει στο κενό.

Αντίθετα, οι φόρμες που τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία του website σας μπορούν να σας βοηθήσουν να συλλέξετε εκτός από σημαντικές πληροφορίες για τους επισκέπτες σας και ποιοτικά leads.

Δείτε ένα παράδειγμα landing page σε συνδυασμό με φόρμα που σχεδιάσαμε για το barista.gr: 

Φόρμες για lead generation

Ο επισκέπτης που θα μπει στη διαδικασία να συμπληρώσει μια φόρμα με τα στοιχεία του σημαίνει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή το περιεχόμενό σας και άρα έχει περισσότερες πιθανότητες να μετατραπεί σε πελάτης στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε και εσείς σε θέση να γνωρίζετε σε ποια leads θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας.

Μια εναλλακτική μορφή φόρμας είναι και οι φόρμες pop-up, οι οποίες μπορούν επίσης να ενισχύσουν τις προσπάθειες ενός website για lead generation αρκεί να προσφέρουν ενδιαφέροντα offerings (π.χ. μια έκπτωση) και εμφανίζονται με φυσικό τρόπο, χωρίς να διακόπτουν την εμπειρία του επισκέπτη/χρήστη.

5. Ενίσχυση της αξιοπιστίας μέσω περιεχομένου

Προκειμένου ένας επισκέπτης να μετατραπεί σε lead θα πρέπει να μοιραστεί μαζί σας τα προσωπικά στοιχεία του. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό το website σας να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Για να το πετύχετε μπορείτε να στραφείτε σε περιεχόμενο που ήδη έχετε, αλλά ίσως δεν είχατε καταλάβει τη δύναμή του. Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες σας είναι η καλύτερη μορφή διαφήμισης και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να την εκμεταλλευτείτε!

wedia-form-example.png

Τοποθετώντας testimonials πελατών, case studies, λογότυπα πελατών που σας έχουν εμπιστευθεί ή ακόμα και trust seals (σύμβολα που διαβεβαιώνουν το χρήστη ότι τα προσωπικά δεδομένα του είναι ασφαλή), ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησής σας, δείχνετε στους επισκέπτες του website σας ότι η εταιρεία σας είναι άξια εμπιστοσύνης.

Έτοιμοι να αυξήσετε τους πελάτες σας;

Φυσικά, τα παραπάνω tips είναι μόνο μερικά από τα best practices που συνθέτουν ένα lead generating website. Είναι όμως μια πολύ καλή αρχή! 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας πω ότι η βελτιστοποίηση του website σας για την απόκτηση νέων και ποιοτικών leads είναι μια εξακολουθητική διαδικασία που απαιτεί χρόνο, αφοσίωση, resources και εξειδικευμένα εργαλεία.

Μια πλατφόρμα marketing automation όπως αυτή της HubSpot σε συνδυασμό με ένα έμπειρο agency στον τομέα του lead generation, θα σας βοηθήσουν να εξελίξετε ακόμα περισσότερο τις ενέργειές σας και να αποκτήσετε ακόμα περισσότερα ποιοτικά leads για την επιχείρησή σας. Εάν ενδιαφέρεστε, συμπληρώστε τη φόρμα συνεργασίας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας προτείνουμε λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας