<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
wedia_blog_posts_Lead_Gen_Tactics.png

Πώς θα αυξήσετε τα Leads σας μέσω του Content Marketing

Content is King! Αν συναντάτε συχνά την συγκεκριμένη φράση στις online αναζητήσεις σας σχετικά με τις βέλτιστες Digital Marketing τακτικές για B2B εταιρείες, υπάρχει λόγος γι' αυτό και αφορά το lead generation. 

To Content Marketing είναι ένα όπλο στα χέρια των B2B marketers που θέλουν να ενισχύσουν το lead generation, δηλαδή τη διαδικασία προσέλκυσης ατόμων που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες των B2B επιχειρήσεων. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι business-to-business εταιρείες υιοθετούν content στρατηγικές, δημιουργούν χρήσιμο και επιμορφωτικό περιεχόμενο και μέσω αυτού καταφέρνουν να επικοινωνήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά με το κοινό στο οποίο στοχεύουν.

Το περιεχόμενο που δημιουργούν και διανέμουν οι B2B εταιρείες περιλαμβάνει:

  • Infographics
  • eBook
  • Blog Posts
  • White Papers
  • Videos/Webinars

Το Content marketing είναι μια πολύ καλή πηγή για B2B leads και γι' αυτό το 86% των B2B marketers δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί. Το μυστικό της επιτυχίας όμως είναι να χρησιμοποιηθεί σωστά. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις καλύτερες και δοκιμασμένες Content Marketing μεθόδους, για να μπορέσετε να αυξήσετε το lead conversion σας:

To γλωσσάρι του... Inbound Marketing

  1. Blog. Ο καλύτερος τρόπος για να διαθέσετε πολύτιμο περιεχόμενο είναι το blog. Ένα blog, αν το χρησιμοποιείτε σωστά, είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστεί στις μηχανές αναζήτησης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου. Για να κατακτήσετε τις μηχανές αναζήτησης, να βελτιώσετε τη θέση σας στον κλάδο και να κερδίσετε την αναγνώριση όσων είναι σημαντικοί, χρειάζεστε ένα blog. Ένα βασικό προτέρημα του blog είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει και όλες τις άλλες μoρφές περιεχομένου, πέραν των blog posts. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα μια έρευνας στο blog σας είτε σε μορφή blog post ή μέσω ενός infographic. Ακόμα, μπορείτε να προωθήσετε το νέο σας eBook ή White Paper.
  2. eBooks. Ένα eBook, το οποίο δίνει πληροφορίες που αφορούν την αγορά στην οποία στοχεύετε, μπορεί να μην αποτελεί την πιο οικονομική και γρήγορη λύση, όμως είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική τακτική για lead generation. Σας επιτρέπει να καλύψετε άμεσα τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεστε με μια δωρεάν ψηφιακή πηγή. Όσο καλύτερο είναι το θέμα σας, τόσο περισσότερη προσοχή θα προσελκύσει. Διαθέτοντας το eBook σας δωρεάν από μια κατάλληλα σχεδιασμένη Landing Page, συλλέγετε τα στοιχεία όσων συμπληρώνουν τη φόρμα για να το κατεβάσουν, κερδίζοντας έτσι νέους leads.
  3. Videos. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα videos είναι το περιεχόμενο με τις μεγαλύτερες προοπτικές και την υψηλότερη αποδοχή. Θέλετε απόδειξη: Το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης! Γι' αυτό μην απορρίπτετε τα video, καθώς έτσι απορρίπτετε μια από τις μεγαλύτερες πηγές μετατροπής των leads που είναι διαθέσιμες.
  4. WebinarsΒρείτε ένα ελκυστικό θέμα και οργανώστε ένα webinar σχετικά με αυτό. Ο σκοπός των webinars δεν είναι να πουλήσετε τα προϊόντα σας, αλλά να πληροφορήσετε το κοινό σας για κάτι που τους ενδιαφέρει ήδη. Το webinar είναι ένας σχετικά οικονομικός τρόπος για να περάσετε το μήνυμά σας σε ένα ευρύ κοινό και να προσελκύσετε σημαντικό αριθμό leads.

 

Δείτε επίσης:

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας