<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Πωλήσεις στο εξωτερικό... με τη βοήθεια του Inbound Marketing

Πωλήσεις στο εξωτερικό... με τη βοήθεια του Inbound Marketing

 
Σε περιόδους κρίσης σαν και αυτή που διανύουμε, είναι λογικό να έχει μπει στο μυαλό του 'Ελληνα επιχειρηματία η ιδέα ότι θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες εξωστρέφειας της εταιρείας του και να απευθυνθεί στις αγορές του εξωτερικού. 

Φυσικά, η ταυτότητα κάθε επιχείρησης και των προϊόντων που παράγει και διακινεί, ή των υπηρεσιών που προσφέρει, διαφοροποιούν σημαντικά τη στρατηγική αλλά και τις τακτικές που πρέπει να ακολουθήσει, στοχεύοντας σε επιχειρηματικούς πελάτες (B2B) ή στον τελικό καταναλωτή (B2C).  

 
Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει μια κοινή βάση στην οποία μπορεί να στηριχθεί μια τέτοια προσπάθεια και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι πρέπει να καλυφθεί η απουσία της φυσικής παρουσίας στις χώρες που θέλει η επιχείρηση να δραστηριοποιηθεί. Aυτός ο προβληματισμός είναι φυσικό να προκαλεί ανασφάλεια στους επιχειρηματίες ή ακόμα και στους πιθανούς καταναλωτές. 

 
Τα κανάλια που μπορούν να καλύψουν στην πράξη μια τέτοια έλλειψη είναι τα ψηφιακά, καθώς αποτελούν τη μόνη ολοκληρωμένη, οικονομική και αποτελεσματική πλατφόρμα προώθησης, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, πώλησης και υποστήριξης, με άμεση παγκόσμια πρόσβαση και 24x7 λειτουργία. 

 
Όλα ξεκινούν από το σωστά σχεδιασμένο, άρτια υλοποιημένο και φιλικό στις μηχανές αναζήτησης website ή e-shop σας. Το e-shop θα πρέπει να αποτελεί τον τελικό προορισμό όλων των προσπαθειών προσέλκυσης επισκεπτών, με στόχο να μετατραπούν ιδανικά σε πελάτες, είτε είναι διαφημιστική καμπάνια στο Facebook ή στο Google, SEO ενέργειες ή Social Media Marketing. 

 
H διαδικασία μετατροπής των επισκεπτών σε πελάτες δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και δημιουργίας «διαδρομών» εξερεύνησης που πρέπει να ακολουθήσει ο επισκέπτης, ανακαλύπτοντας ολοένα και περισσότερα για την εταιρεία, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, έτσι ώστε να καταλήξει ιδανικά σε φόρμες συλλογής στοιχείων που θα οδηγήσουν στα επόμενα βήματα του digital marketing. 

 
Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η αποστολή στοχευμένων email newsletters. Σε αυτή την περίπτωση οι παραλήπτες τους «προσκαλούνται» να επιστρέψουν στο site σας για να ανακαλύψουν ακόμη περισσότερα για αυτά που έχετε να τους προσφέρετε, μέσα από τη δημοσίευση χρήσιμου περιεχόμενου που θα τους εκπαιδεύσει, χωρίς να προσπαθεί πιεστικά να πουλήσει. 

 
Όλες αυτές οι ενέργειες καταλήγουν στη σταδιακή ωρίμανση των επισκεπτών, που γνωρίζουν όλο και καλύτερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, αναγνωρίζουν την τεχνογνωσία σας στο χώρο και συνεπώς γίνονται περισσότερο δεκτικοί όταν θα τους προσεγγίσετε με ενέργειες που στοχεύουν σε πωλήσεις. 

 
Όλα αυτά που μόλις περιέγραψα αποτελούν τις βασικές αρχές της στρατηγικής του Inbound Marketing, του σύγχρονου τρόπου πωλήσεων μέσα από ψηφιακά κανάλια που κατακτά όλο τον κόσμο και που φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία της wedia με τη HubSpot, τον «παγκόσμιο πρωταθλητή» του χώρου. 

 
Αν ενδιαφέρεστε να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε νέες αγορές στο εξωτερικό με τη χρήση του Inbound Marketing, επικοινωνήστε μαζί μας. 
 
 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας