<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Inbound Marketing και Marketing Automation. Ιδού... οι διαφορές!

Inbound Marketing και Marketing Automation. Ιδού... οι διαφορές!

Αν μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσατε τους όρους “Inbound Marketing” και “Marketing Automation” για να περιγράψετε το ίδιο πράγμα, ήρθε ο καιρός να μάθετε όλη την αλήθεια. Και πιο συγκεκριμένα, τη διαφορά μεταξύ του inbound marketing και του marketing automation!

Ο όρος “marketing automation” πρωτοεμφανίστηκε περίπου το 1990, ενώ ο όρος “inbound marketing” δημιουργήθηκε το 2005 από τον συνιδρυτή του HubSpot, Brian Halligan, για να περιγράψει την πιο επιτυχημένη μεθοδολογία digital marketing της εποχής μας.

Τι είναι το Marketing Automation;

Ο όρος "marketing automation" περιγράφει την αυτοματοποίηση των digital marketing ενεργειών μιας εταιρείας, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών και τη μετατροπή τους σε πελάτες. Αυτή η αυτοματοποίηση επιτυγχάνεται μέσω των online εφαρμογών που συγκεντρώνουν οι πλατφόρμες marketing automation, προσφέροντας όλα τα εργαλεία που χρειάζονται οι marketers για να πετύχουν το στόχο τους.

Η χρήση μιας τέτοιας πλατφόρμας είναι ιδανική για B2B marketing- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου χρήσιμη και σε άλλου τύπου marketing- καθώς ενισχύει τη δημιουργία σχέσεων και διευκολύνει την online επικοινωνία με τα leads, αλλά και τους ήδη υπάρχοντες πελάτες. 

To HubSpot αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες marketing automation, αφού συγκεντρώνει κάθε πιθανή τακτική marketing και διανομής περιεχομένου σε ένα λειτουργικό και εύχρηστο περιβάλλον.

Τι είναι το inbound marketing;

Από την άλλη, ο όρος inbound marketing περιγράφει μια νέα μεθοδολογία marketing, η οποία βασίζεται στη δημιουργία και διανομή περιεχομένου με στόχο να κάνει τους πελάτες μιας εταιρείας να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους, να κατανοήσουν τις διαθέσιμες λύσεις και προϊόντα, να καθορίσουν αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης και τέλος, να επιλέξουν τη συγκεκριμένη εταιρεία, ανάμεσα σε άλλες. 

To inbound marketing είναι σε θέση να μετατρέψει τους ανώνυμους επισκέπτες μιας εταιρείας σε πελάτες μέσω καθιερωμένων digital marketing πρακτιών, όπως το SEO, το social media marketing, το email marketing κλπ., σε συνδυασμό με μια οργανωμένη και συνολική στρατηγική και με σύμμαχο τα πιο σύγχρονα εργαλεία marketing automation. Μάθετε περισσότερα για τη μεθοδολογία του inbound marketing, αλλά και το inbound marketing στη wedia και αποκτήστε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Ποια είναι η διαφορά τους;

Μπορεί οι διαφορές να μην είναι εύκολα διακριτές, όμως υπάρχουν!

Από τη μία, το inbound αφορά την προσέλκυση νέων πελατών στο site σας και τη μετατροπή τους σε πελάτες. Από την άλλη, το marketing automation έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο διαχωρίζετε το κοινό σας, αλλά και την επικοινωνία που έχετε μαζί τους όταν πλέον μετατραπούν σε leads.

Επίσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το inbound marketing επικεντρώνεται στα αρχικά στάδια του sales funnel, ενώ το marketing automation στα τελικά. Μια ακόμα διαφορά τους βρίσκεται στο ότι το inbound αφορά καθαρά digital ενέργειες, ενώ το marketing automation λειτουργεί και για digital, αλλά και για παραδοσιακές μεθόδους συλλογής lead.

Γιατί είναι καλό να τα χρησιμοποιείτε συνδυαστικά;

Το inbound marketing σας βοηθά να κερδίσετε leads, καταναλωτές που έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Επίσης, όλες οι ενέργειες σας έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθείτε και αξιολογείτε ανά πάσα στιγμή. Πώς; Μέσω μιας πλατφόρμας marketing automation, όπως αυτή του HubSpot!

Τα εργαλεία που σας παρέχει τo marketing automation σας βοηθούν να γαλουχήσετε και να προετοιμάσετε όλα τα leads που αποκτήσατε οργανικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να αναγνωρίσετε σταδιακά ποιες από τις ενέργειες της inbound marketing στρατηγικής σας λειτουργούν προς όφελός σας και σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους και στους πελάτες σας.

Παρ' όλα αυτά, αν και για τις περισσότερες εταιρείες ο συνδυασμός και των δύο είναι ιδανικός, πριν προβείτε σε κάποια απόφαση θα πρέπει να εξετάσετε ποιες είναι οι ανάγκες της δικής σας επιχείρησης. Για παράδειγμα, εταιρείες με ταχυκίνητα προϊόντα ίσως θα πρέπει να επικεντρωθούν σε άλλες μεθόδους προκειμένου να υλοποιήσουν την digital marketing στρατηγική τους.

Τώρα που καταλάβατε τις διαφορές μεταξύ του inbound marketing και του marketing automation, αλλά και το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελος της επιχείρησής σας, τι μένει;

Μα φυσικά, να έρθετε να δημιουργήσουμε μαζί τη δική σας inbound marketing στρατηγική και να την υλοποιήσουμε μέσω της πλατφόρμας marketing automation της HubSpot!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας