<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Πώς ξέρω αν το inbound marketing κάνει για την επιχείρησή μου;

Πώς ξέρω αν το inbound marketing κάνει για την επιχείρησή μου;

Συχνά, ενδιαφερόμενοι και εν δυνάμει πελάτες μάς θέτουν το παραπάνω ερώτημα. Η απάντηση για το εάν το inbound marketing θα είναι αποτελεσματικό και για τη δική σας επιχείρηση βρίσκεται παρακάτω.

Αδιαμφισβήτητα το inbound marketing στην πράξη είναι πολύ πιο δελεαστικό από τη θεωρία. Είναι σαν μια καλά σκηνοθετημένη περιπέτεια που συνήθως έχει happy end.

Τι εννοώ:

Λίγες μέρες πριν, επικοινώνησα με έναν νέο πελάτη, ο οποίος τους τελευταίους 6 μήνες επισκεπτόταν το site και το blog μας για να συλλέξει πληροφορίες για την υπηρεσία που τον ενδιέφερε, στην προκειμένη περίπτωση το inbound marketing για εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Εγώ «γνώρισα» το lead, όταν περίπου 2 μήνες πριν κατέβασε το σχετικό eBook συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα με τα στοιχεία του. Από εκείνο το σημείο, προστέθηκε στη λίστα με τα contacts που λαμβάνουν μια σειρά από αυτοματοποιημένα emails με σχετικό περιεχόμενο. Παράλληλα, είχα τη δυνατότητα να βλέπω κάθε του κίνηση μέσα στο site και στο blog της wedia, πριν και μετά την εγγραφή του.

To ενδιαφέρον υπήρχε σίγουρα, όμως έπρεπε να περιμένω το πράσινο φως. Λίγες μέρες αργότερα, η ανάγνωση του τελευταίου email, σήμαινε ότι ήρθε η ώρα να δράσω. Ξέρετε τι μου είπε όταν σήκωσε το τηλέφωνο; Ότι είχε προγραμματίσει να με καλέσει μέσα στην εβδομάδα…

Στο blog της wedia υπάρχει πλούσια αρθρογραφία για τη μεθοδολογία του inbound marketing αλλά και για την αποτελεσματικότητά της.

 

Εν συντομία, σε περίπτωση που δεν έχει τύχει να διασταυρωθείτε με αυτόν τον όρο στο παρελθόν, η μεθοδολογία του inbound marketing βασίζεται στη δημιουργία σχετικού περιεχομένου για την προσέλκυση εν δυνάμει πελατών σε ένα online property.

 

Καθορίζοντας στο κοινό στο οποίο στοχεύει η κάθε εταιρεία αλλά και τα στάδια που ακολουθεί το συγκεκριμένο κοινό προκειμένου να αγοράσει ένα σχετικό προϊόν/υπηρεσία, δημιουργείται κατάλληλο περιεχόμενο και διανέμεται, μέσω marketing καμπανιών, στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε ενδιαφερόμενος λαμβάνει εξατομικευμένο περιεχόμενο το οποίο βασίζεται στα ενδιαφέροντά του και όχι γενικές πληροφορίες πωλησιακού περιεχομένου που δεν τον αφορούν. 

 

Επίσης, μέσω μιας πλατφόρμας marketing automation, ο marketer λαμβάνει πληροφορίες για όλες τις ενέργειες των ενδιαφερόμενων αλλά και για την πρόοδό τους σε σχέση με την τελική απόφαση που πρέπει να λάβουν και την κατάλληλη στιγμή τους παραπέμπει στις πωλήσεις.

Ακούγεται ιδανικό. Είναι όμως το inbound marketing κατάλληλο για κάθε τύπο επιχείρησης;

To inbound marketing βασίζεται κυρίως στο αγοραστικό ταξίδι του καταναλωτή και στη διαδικασία της απόφασης. Πώς δηλαδή επιλέγει τελικά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία ανάμεσα σε άλλες.

  • Όσο πιο σημαντική η απόφαση που πρέπει να πάρει τόσο περισσότερη η προετοιμασία.
  • Όσο περισσότερη η έρευνα που πρέπει να κάνει τόσο πιο κατάλληλη και η inbound marketing στρατηγική.
  • Όσο μεγαλύτερο το ρίσκο της απόφασης, τόσο πιο μεγάλο το ταξίδι και άρα πιο αποτελεσματική η στρατηγική.

Για παράδειγμα, η απόφαση του να αγοράσει κανείς ένα βιβλίο για να μάθει τις βασικές αρχές του marketing δεν απαιτεί την ίδια έρευνα και την ίδια διαδικασία απόφασης με το να επιλέξει το κατάλληλο πανεπιστήμιο για να αποκτήσει πτυχίο στο marketing.

 

Τέλος, το inbound marketing αποτελεί αδιαμφησβήτητα ένα κορυφαίο εργαλείο digital marketing. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε εάν ταιριάζει στην επιχείρησή σας και να έρθετε σε επαφή μαζί μου ή με κάποιον συνάδελφο για περισσότερες πληροφορίες.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας