<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 λόγοι που το Inbound Marketing αυξάνει τις πωλήσεις μιας B2B εταιρείας

5 λόγοι που το Inbound Marketing αυξάνει τις πωλήσεις B2B εταιρείας

Εάν εργάζεστε σε μια B2B εταιρεία και ο ρόλος σας περιλαμβάνει τη λήψη αποφάσεων, τότε λογικά θα έχετε σκεφτεί περισσότερες από μία φορές αν θα έπρεπε να υιοθετήσετε τη μεθοδολογία του Inbound Marketing. Η απάντηση είναι μία και περιεκτική: Ναι! Μάθετε γιατί.

Βασικός στόχος μιας B2B επιχείρησης δεν είναι απλά η αύξηση των πωλήσεων, αλλά το κλείσιμο επιτυχημένων συμφωνιών οι οποίες έχουν προοπτική. Αυτό, εσείς, το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα!

Η μεθοδολογία του inbound marketing είναι ιδανική για την επίτευξη μιας τέτοιου είδους συμφωνίας, γιατί χρησιμοποιεί την κατάλληλη προσέγγιση, προκειμένου να αποκτήσετε περισσότερους πιστούς πελάτες και όχι απλά πωλήσεις. Η προσέγγιση αυτή βασίζεται, κυρίως, στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν τις μεταξύ τους σχέσεις (οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στην εμπιστοσύνη) και έτσι καταφέρνει να μετατρέψει τους ενδιαφερόμενους, σε πελάτες που αποφέρουν κέρδος.

Παρακάτω, θα δείτε όχι έναν αλλά 5 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το inbound marketing για τη δική σας B2B επιχείρηση:

1. Με το inbound marketing μπορείτε να απαντάτε στις ανάγκες των πελατών σας 24/7.

Το inbound marketing βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αυτοματοποίηση των digital ενεργειών. Με αυτόν τον τρόπο οι ενδιαφερόμενοι για την B2B επιχείρησή σας θα είναι σε θέση να λαμβάνουν το υλικό που τους ενδιαφέρει (π.χ. εκπαιδευτικά eBooks, whitepapers, φυλλάδια, reports κλπ.), τη στιγμή που το ζητούν. Αν λάβετε υπόψη ότι ένα τεράστιο ποσοστό πωλήσεων (35-50%) επιτυγχάνεται από τις εταιρείες που απάντησαν πρώτες στις ανάγκες των πελατών τους, τότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το χαρακτηριστικό του inbound marketing (Πηγή: InsideSales).

2. Το inbound marketing υποστηρίζει τους μεγαλύτερους κύκλους πωλήσεων.

Ένας μελλοντικός πελάτης που θα ζητήσει σήμερα μια πληροφορία, ενδέχεται να πραγματοποιήσει μια αγορά σε διάστημα 3 μηνών. Το inbound marketing θα φροντίσει ώστε η εταιρεία σας να παραμένει πάντα στο μυαλό του κοινού σας, προκειμένου να αποτελέσει την μόνη επιλογή όταν έρθει η ώρα της απόφασης.

3. To inbound marketing φιλτράρει και γαλουχεί τα leads.

Πόσες ώρες ξοδεύετε την ημέρα προκειμένου να φιλτράρετε τα leads σας για να διαχωρίσετε τα ποιοτικά από τα μη ποιοτικά; Το inbound marketing αυτοματοποιεί τη διαδικασία διαλογής των leads και έπειτα το nurturing τους, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σε σχέση με το ταξίδι του αγοραστή.

Για να μην παρεξηγηθώ, το inbound marketing δεν μπορεί και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αντικαταστήσει τη δουλειά των έμπειρων B2B πωλητών, μπορεί όμως να σας παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να κάνετε τη δουλειά σας πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Έτσι, θα μπορείτε να αφιερώσετε τον πολύτιμο χρόνο σας στις πραγματικές πωλήσεις!

4. To inbound marketing σας βοηθά να προσεγγίσετε διάφορες Personas.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεστε συνήθως χωρίζεται σε περισσότερες από μία κατηγορίες, βάσει κάποιων κοινών χαρακτηριστικών, οι οποίες ονομάζονται Personas. Ειδικά στην περίπτωση των B2B, όπου μια αγορά δεν αποφασίζεται από έναν άνθρωπο αλλά από μία ομάδα ανθρώπων, το inbound marketing μπορεί πραγματικά να βοηθήσει διανέμοντας στοχευμένο περιεχόμενο στην κάθε persona (π.χ. manager, executive κλπ.). Αυτό το περιεχόμενο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πληροφόρηση και τη γαλούχηση της κάθε Persona με σκοπό στο τέλος να πάρει τη σωστή απόφαση.

5. Το inbound marketing «συμφιλιώνει» τα τμήματα marketing και πωλήσεων.

Εάν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το marketing και οι πωλήσεις είναι δύο τμήματα μέσα σε μια εταιρεία και όχι μια ενωμένη ομάδα, τότε δυστυχώς δεν αξιοποιείτε κατάλληλα τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας, με αποτέλεσμα να χάνετε αξιόλογες ευκαιρίες.

Το inbound marketing εισήγαγε τον όρο “smarketing” καθώς η ενεργή συμμετοχή των δύο τμημάτων και η συνεργασία τους με σκοπό να επιτευχθεί ένας κοινός στόχος, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε ενέργειας. Το marketing και οι πωλήσεις, δημιουργούν μαζί σχετικό περιεχόμενο το οποίο κατευθύνει τον αγοραστή από το ένα στάδιο του sales funnel στο επόμενο, με τελικό προορισμό την πώληση.

Τέλος, το inbound marketing ταιριάζει απόλυτα με τη φύση των εταιρειών B2B για αυτό όλο και περισσότερες εταιρείες, παγκοσμίως, το επιλέγουν. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το inbound marketing και για τις δυνατότητές του δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας