<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
4 λόγοι για να προσλάβετε ένα inbound marketing agency

4 λόγοι για να προσλάβετε ένα inbound marketing agency

Εάν πιστεύετε ότι ο ύπνος στις μέρες μας είναι υπερεκτιμημένος, τότε ήρθε η ώρα να απευθυνθείτε στους ειδικούς ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Όταν λέω ειδικούς εννοώ ένα agency που να εξειδικεύεται στο inbound marketing. Πού πήγε το μυαλό σας;

Προκειμένου να βελτιστοποιήσετε την απόδοση της επιχείρησής σας και ειδικά του τμήματος marketing θα πρέπει αρχικά να έχετε μια ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης. Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά ότι δεν μπορείτε να βρίσκεστε εσείς σε όλα τα πόστα. Η επίβλεψη του τμήματος marketing και των πωλήσεων θα πρέπει να ανατεθεί σε ανθρώπους που έχουν τη γνώση και το χρόνο να ασχοληθούν με αυτό έτσι ώστε εσείς να επικεντρωθείτε στο management της επιχείρησής σας.

Πώς θα γίνει αυτό; Μήπως η λύση είναι να ενισχύσετε το ανθρώπινο δυναμικό σας ή να εκπαιδεύσετε τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους σας, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα πόστα; Ή μήπως ήρθε η ώρα προσλάβετε ένα inbound marketing agency που φέρνει αποτελέσματα, εξοικονομεί χρήματα και resources και μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις της μεθοδολογίας του inbound marketing; Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπέι το inbound marketing δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας!

Σε κάθε περίπτωση, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού σας δημιουργώντας νέες ομάδες marketing και πωλήσεων, τότε οφείλω να σας προειδοποιήσω!

Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας:

1. Είναι πιο εύκολο να εκπαιδεύσεις 15 κουτάβια από το να στελεχώσεις μια δημιουργική ομάδα.

Δεν υπερβάλλω! Σκεφτείτε μόνο τη διανομή των αγγελιών στα σωστά μέσα, τη συλλογή βιογραφικών, την αξιολόγηση, τα interviews και τις προσλήψεις. Έπειτα είναι και ο συντονισμός και η ενορχήστρωση της ομάδας προκειμένου να πράξουν το απαιτούμενο περιεχόμενο.

Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι το δημιουργικό τμήμα σας χρειάζεται κάποια τόνωση, πριν κάνετε το οτιδήποτε, κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

- Μπορώ να καταλάβω αν τα υλικά ακολουθούν την ταυτότητα του brand μου; Μπορεί να σας ακούγεται εύκολο, αλλά δεν πρόκειται μόνο για την ευθυγράμμιση του logo πάνω στο εκάστοτε υλικό. Έχει να κάνει με τη γενικότερη αισθητική του brand σας.

- Μπορώ να συνεννοηθώ με έναν designer; Η γοητεία του να δουλεύει κανείς με επαγγελματίες είναι ότι ο καθένας διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες. Πώς όμως θα τους εξηγήσετε αυτό που θέλετε αν για παράδειγμα δεν διαθέτετε βασικές γνώσεις, όπως το HTML και CSS;

- Μπορώ να δώσω τον παλμό; Η επιτυχία των καλά στελεχωμένων ομάδων βασίζεται εκτός από το expertise και στη δυνατότητά τους να δουλεύουν μαζί για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Όχι απλώς να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να την κάνουν και σωστά!

Εάν λοιπόν απαντήσατε έστω και ένα ‘όχι’ σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε να ψάχνετε για το inbound marketing agency με το οποίο θα συνεργαστείτε.

2. Ο ύπνος δεν είναι προαιρετικός!

Εάν εργάζεστε πάνω από 10 ώρες τη μέρα κάθε μέρα (ίσως και σαββατοκύριακα), τότε σίγουρα κάτι δεν κάνετε σωστά. Είμαι σίγουρος ότι το κάνετε γιατί πιστεύετε ότι βοηθά την επιχείρησή σας όμως κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Σήμερα, με τον κορεσμό που υπάρχει θα πρέπει συνεχώς να πραγματοποιείτε τις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά – κυρίως από τον ανταγωνισμό.

Εάν έστω και ένα από τα παρακάτω σενάρια σας αφορά, τότε χρειάζεστε επειγόντως τη βοήθεια ενός agency:

  • Η μόνη ώρα της ημέρας που ασχολείστε με τα leads σας είναι μεταξύ 23:00 – 02:00.
  • «Φαγητό με πελάτη; Τι μου θύμισες τώρα;»
  • Έχετε σκεφτεί πολλές φορές να αναθέσετε στο ανιψάκι σας τη διαχείριση των σελίδων της εταιρείας σας στα social media. Έτσι και αλλιώς όλη τη μέρα την περνάει στο Facebook.
  • Οι αναρτήσεις σας στο LinkedIn δεν αποτελούν πλέον κανένα ενδιαφέρον, ούτε καν για εσάς. Απλώς υπάρχουν.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση των leads θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα όταν μετατρέπονται από το marketing σε sales qualified leads. Εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να επικοινωνεί μαζί τους ο εκπρόσωπος των πωλήσεων. «Η κατάλληλη ενέργεια την κατάλληλη στιγμή» είναι μια πολύ σημαντική έννοια για την αποτελεσματικότητα μιας inbound marketing καμπάνιας και δεν θα πρέπει να την αγνοείτε. Εσείς ακόμα αναρωτιέστε εάν όντως χρειάζεστε ένα inbound marketing agency;

3. Πώς θα κάνετε management όταν δεν μπορείτε να έχετε τον έλεγχο;

Δεν θα πω ψέματα. Η ενορχήστρωση και υλοποίηση μιας στρατηγικής inbound marketing για μια επιχείρηση είναι πολύ γοητευτική. Η συγγραφή blog post, το community management στα social, η σύλληψη μιας δημιουργικής ιδέας ακούγονται όντως πολύ διασκεδαστικά. Όμως έκαστος στο είδος του και καθώς όσες περισσότερες ευθύνες επωμίζεστε, τόσο λιγότερο αποδοτικοί είστε στο δικό σας ρόλο.

Αν νιώθετε ότι έχετε χάσει το δρόμο σας και το ρόλο σας, προσλάβετε ένα inbound marketing agency, keep calm… και κάντε τις παρακάτω βοηθητικές «ασκήσεις»:

  1. Σκεφτείτε τι σας γοήτευε περισσότερο όταν αναλάβατε το ρόλο σας. Πόσο συχνά μπορείτε να το κάνετε πλέον;
  2. Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα tasks που αποφεύγατε τόσο καιρό και δώστε τα σε κάποιον αρμόδιο.
  3. Ψάξτε να βρείτε το inbound marketing agency με το οποίο θα μπορέσετε να έχετε μια πολύ καλή συνεργασία και που να ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία της εταιρείας σας και κάντε το πρώτο βήμα.

Συμπέρασμα: Οι πωλήσεις και η ανάπτυξη της εταιρείας σας επιβαρύνονται όταν επιβαρύνεστε και εσείς. Τα leads που έχετε συλλέξει μπορούν εύκολα να πάνε στον ανταγωνισμό αν νιώσουν ότι εκείνοι τους δίνουν περισσότερη σημασία.

4. Αφήστε το website σας να κάνει όλη τη δουλειά

Αν μπείτε στο site της wedia θα διαπιστώσετε ότι έχουμε εφαρμόσει μερικές growth driven τεχνικές σε συνδυασμό με αποτελεσματικές inbound marketing πρακτικές. Έτσι, το website μας μπορεί να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου κερδίζοντας παράλληλα leads.

Επίσης, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το φόρτο εργασίας του τμήματος των πωλήσεων καθώς βασιζόμαστε σε αυτοματοποιημένες ενέργειες, οι οποίες προετοιμάζουν τα leads, μέσω του lead nurturing και τα παραδίδουν στις πωλήσεις όταν βρίσκονται πλέον στο στάδιο της απόφασης.

Επιλέγοντας το κατάλληλο inbound marketing agency

Το inbound marketing και η στρατηγική ανάπτυξης είναι δύο πολύ σύνθετες έννοιες. Για το καλό της επιχείρησής σας λοιπόν είναι καλό να εμπιστευθείτε τους ειδικούς προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις ενέργειες και τα digital properties σας με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Η wedia είναι το πρώτο digital agency στην Ελλάδα που συνεργάστηκε με τη HubSpot, την κορυφαία πλατφόρμα marketing automation στον κόσμο. Ως Gold Partners της HubSpot, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αποτελεσματικές λύσεις σε B2B εταιρείες, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα και τα leads σας μέσω του website, των social media καναλιών και των υπόλοιπων digital properties που διαθέτετε.

Τι περιμένετε; Κάντε το πρώτο βήμα και συμπληρώστε την Αίτηση Συνεργασίας. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το τμήμα των πωλήσεων.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας