<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Πώς θα γνωρίσετε τους επισκέπτες του website σας;

Πώς θα γνωρίσετε τους επισκέπτες του website σας;

Ένα website δεν πρέπει να λειτουργεί μόνο σαν μια ψηφιακή βιτρίνα της εταιρείας σας, πρέπει και να «δουλεύει» για εσάς! Ο τρόπος για να το αξιοποιήσετε και να αποκτήσετε νέους πελάτες είναι πιο εύκολος απ' όσο φαντάζεστε...

Έχετε επενδύσει πολλά στο νέο σας website ή e-shop: χρόνο, προσπάθεια και χρήματα, τα οποία χρειάστηκαν για να σχεδιαστεί, να υλοποιηθεί τεχνικά και να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα 24x7.
Αφού ολοκληρώθηκε, χρειάστηκε να προωθηθεί και να διαφημιστεί, όχι με το αζημίωτο φυσικά, στα online και offline κανάλια, ώστε να το μάθει ο κόσμος και να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος μιας επιτυχημένης online παρουσίας: η προσέλκυση επισκεπτών!

 

Είναι όμως η επισκεψιμότητα ενός site το μόνο κριτήριο της αποτελεσματικότητάς του; Ποιο το νόημά της, εάν δεν έχετε τρόπο να γνωρίσετε αυτούς τους επισκέπτες και να καταλάβετε αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις υπηρεσίες σας;

Πώς συμπεριφέρεται ο μέσος επισκέπτης ενός site και τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Ας ξεκινήσουμε με μια σύντομη περιγραφή της συμπεριφοράς ενός μέσου χρήστη του Internet: κάθε φορά που «προσγειώνεται» σε ένα website (το οποίο μπορεί να είναι το δικό σας), αφιερώνει περίπου 1.12 λεπτά για να περιηγηθεί σε αυτό και να εκτεθεί στο περιεχόμενό του.

Στην καλύτερη περίπτωση, η επίσκεψη αυτή δεν κοστίζει κάτι σε εσάς, καθώς ο χρήστης μπήκε στο website πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή του (εάν γνωρίζει ήδη την εταιρεία σας) ή πραγματοποιώντας μια σχετική αναζήτηση στο Google. Στην περίπτωση που έκανε κλικ σε κάποια online διαφήμισή σας, πληρώσατε γι' αυτή την επίσκεψη χρήματα στην Google ή στο Facebook.

Με μια ματιά στο λογαριασμό σας στο Google Analytics, μπορείτε να δείτε ότι π.χ. 1.000 νέοι επισκέπτες περιηγήθηκαν σήμερα στο website σας, καθώς και σε ποιες σελίδες του. Παρόλα αυτά, δεν παύουν να είναι 1.000 ανώνυμοι επισκέπτες, για τους οποίους δεν γνωρίζετε κάτι παραπάνω και δεν μπορείτε να ξαναβρείτε.

Ακόμα, ένα σημαντικό ποσοστό των επισκεπτών αυτών δεν επιστρέφει ποτέ ξανά στο website σας. Έτσι, παρότι έχετε επενδύσει χρήματα για την προβολή του, πολλοί από τους επισκέπτες του δεν μετατρέπονται ποτέ σε lead και εσείς χάνετε την ευκαιρία να αποκτήσετε νέους πιθανούς πελάτες. 

Συνεχίζετε να δίνετε χρήματα σε διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά ακόμα δεν ξέρετε ποιοι είναι οι επισκέπτες σας;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε προνοήσει και τρέχετε καμπάνιες remarketing στο Facebook και το Google. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι αυτοί που έχουν μπει στο website σας συναντούν συνέχεια μπροστά τους τη διαφήμισή σας, η οποία και πάλι κόστισε κάποια χρήματα. 

Βέβαια, με τη χρήση ad blocking να ανέρχεται στο 19,6% στην Ελλάδα και με τις ενέργειες remarketing να φέρνουν μεν επισκέπτες πίσω στο website, αλλά να μην σας προσφέρουν καμία πρόσθετη πληροφορία γι' αυτούς, έχετε αναρωτηθείτε πώς θα μπορέσετε να προσεγγίσετε αυτούς τους ανώνυμους επισκέπτες, αφού δεν γνωρίζετε τίποτα γι' αυτούς, ούτε καν το e-mail τους;

Υπάρχει άλλος τρόπος για να γνωρίσετε τους επισκέπτες σας και να τους μετατρέψετε σε πελάτες σας;

Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μετατρέψετε τους ανώνυμους επισκέπτες σε επώνυμα leads, κοινώς σε ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία σας, παραχωρώντας τα στοιχεία τους μέσω της συμπλήρωσης μιας ειδικά διαμορφωμένης φόρμας. 

Η διαδικασία αυτή, γνωστή ως lead generation, μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον προσφέρετε στους επισκέπτες σας κάτι που επιθυμούν. Αυτή η προσφορά μπορεί να είναι η εγγραφή στο newsletter σας, ένας ψηφιακός κατάλογος προϊόντων, ένα eBook συμβουλών, ένα Case Study, ένα εκπτωτικό κουπόνι ή ό,τι άλλο ταιριάζει στη δική σας εταιρεία.

Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις κάθε lead, ώστε να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα για τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του με βάση τη δραστηριότητά του στο website σας.

Έτσι, θα είστε πλέον σε θέση να τους στείλετε στοχευμένα emails και newsletters, συνεχίζοντας την επικοινωνία μαζί τους και χτίζοντας μια σχέση, μέσω της οποίας μπορείτε να τους μετατρέψετε σε πελάτες της εταιρείας σας.

Σας φαίνεται πολύπλοκη η παραπάνω διαδικασία; Με τη νέα υπηρεσία wedia Inbound Marketing: Starter Kit, μπορείτε να την πραγματοποιήσετε σε 4 απλά βήματα:

1. Συνδέστε την ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της υπηρεσίας με το website σας, ανεξάρτητα από την τεχνολογία με την οποία έχει υλοποιηθεί.

2. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα custom pop-up contact forms (π.χ. φόρμα εγγραφής στο newsletter ή φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων για απόκτηση προσφοράς) για να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε leads. Αν χρησιμοποιείτε ήδη φόρμες στο website σας, μην ανησυχείτε: η πλατφόρμα συνδέεται με αυτές και τραβάει αυτόματα τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει!

3. Γνωρίστε κάθε lead μπαίνοντας στο profile που δημιουργείται στην πλατφόρμα, όπου υπάρχουν αποθηκευμένα τα στοιχεία που έχει παραχωρήσει στην contact form και καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι κινήσεις του εντός του website σας, καθώς και το πώς οδηγήθηκε σε αυτό (π.χ. social media, οργανικά αποτελέσματα σελίδων αναζήτησης κλπ.)

4. Στείλτε τους τα κατάλληλα emails, συνδέοντας απλά την πλατφόρμα με το πρόγραμμα αποστολής email που χρησιμοποιείτε (π.χ. MailChimp).

Τι σας προσφέρει η υπηρεσία wedia Inbound Marketing: Starter Kit;

Σκεφτείτε το ως εξής: δεν είναι πάντα πιο εύκολο να προσεγγίσετε έναν πιθανό πελάτη, όταν γνωρίζετε τις ανάγκες του και πώς μπορείτε να τις ικανοποιήσετε;

Αυτή ακριβώς η γνώση είναι το βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας wedia Inbound Marketing: Starter Kit, της οποίας τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων leads, για τους οποίους έχετε στη διάθεσή σας μια σειρά αναλυτικών πληροφοριών.
  • τη real-time παρακολούθηση και καταγραφή των κινήσεών τους.
  • τη χρήση όλων των παραπάνω πληροφοριών για την εκτέλεση email marketing ενεργειών, οι οποίες δεν είναι πλέον μαζικές, αλλά φτιαγμένες ώστε να απαντάνε στις ανάγκες των leads.
  • την ενίσχυση της ομάδας marketing και της ομάδας πωλήσεων με χρήσιμη πληροφόρηση.

Τι λέτε; Δεν είναι ώρα να γνωρίσετε επιτέλους τους επισκέπτες σας;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας