<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Κάντε τη σωστή επιλογή!

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Κάντε τη σωστή επιλογή!

To web hosting είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων που επιτρέπει στις εταιρείες να αναρτήσουν στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα τους και να τη διατηρήσουν εκεί, χωρίς επιβαρυνθούν από το κόστος του σχετικού εξοπλισμού (servers). Η επιλογή της ιδανικής εταιρείας web hosting παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εδραίωση μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο γι' αυτό και είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία.

Μη γνωρίζοντας τη σημασία ενός καλού web host είναι φυσικό να τείνετε προς το πιο οικονομικό πακέτο που σας προσφέρουν μεγάλες εταιρίες του χώρου. Μπορεί ακόμα να προτιμάτε να αγοράσετε το web hosting σας από τον developer που είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του website σας γιατί τον εμπιστεύεστε. Αυτό που πιθανό να μη γνωρίζετε είναι ότι και εκείνος έχει αγοράσει το συγκεκριμένο χώρο από μια εταιρεία web host.

Εμείς, θα σας προτείναμε να κάνετε την έρευνά σας πρώτού καταλήξετε στον ιδανικό πάροχο για εσάς, ξεκινώντας από τα παρακάτω tips.

Τα είδη του web hosting:

Δωρεάν Φιλοξενία

Το ρητό «ότι πληρώσεις παίρνεις» ισχύει και στην περίπτωση της φιλοξενίας ιστοσελίδων αφού τις περισσότερες φορές, οι υπηρεσίες που διατίθενται δωρεάν σας επιβαρύνουν σε βάθος χρόνου. Σε περίπτωση που το επιλέξετε, να ξέρετε ότι αν κάποια στιγμή αποφασίσετε να μεταφέρετε το domain name σας και το περιεχόμενο του site σας σε άλλο πάροχο θα δυσκολευτείτε αρκετά.

Κοινόχρηστος Server

Αν ξεκινάτε τώρα τη δημιουργία ενός website αυτή η επιλογή είναι ιδανική τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από άποψη δυνατοτήτων. Το μόνο αρνητικό ενός κοινόχρηστου server είναι ότι δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι για το ποιες εταιρείες θα τον μοιράζονται μαζί σας και για το μέγεθος των αρχείων που θα μεταφέρουν, που πιθανό να επηρεάζοντας το χρόνο φόρτωσης του website σας. Όμως οι περισσότεροι web hosts σας προσφέρουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε το πακέτο σας όποτε το επιθυμήσετε και να μεταφέρετε τη «φιλοξενία» σας σε ένα ψηφιακό ή αποκλειστικό server.

Εικονικοί και Αποκλειστικοί Servers

Η φιλοξενία σε τέτοιους servers είναι αρκετά πιο ακριβή γιατί σας παρέχει αυτονομία και ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο που συνήθως το επιλέγουν sites τα οποία έχουν να κάνουν με μεγάλες βάσεις δεδομένων.  

Φιλοξενία σε Cloud

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά το Gmail, το YouTube, το Twitter και το Facebook και άρα γνωρίζουμε πώς λειτουργεί ένα περιβάλλον cloud. Το βασικό προτέρημα του cloud hosting είναι ότι σας χρεώνει μόνο για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια του συμβολαίου σας, αντί να αγοράσετε ένα ακριβό πακέτο υπηρεσιών που μπορεί να μη χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Πώς θα καταλάβετε ότι βρήκατε τον κατάλληλο web host;

  1. Εξυπηρέτηση Πελατών

Ιδιαίτερα αν δεν εξειδικεύεστε στην κατασκευή ιστοσελίδων, ένας πάροχος που σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την εξυπηρέτηση πελατών θα σας φανεί πολύ χρήσιμος σε περίπτωση που κάτι προκύψει.

  1. Όροι & Προϋποθέσεις

Κανείς δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο στην ανάγνωσή τους όμως όταν πρόκειται για μια τόσο σημαντική επένδυση καλό είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς πρόκειται να λάβετε μετά την αγορά σας. Πολλές φορές στα συμβόλαια φιλοξενίας ιστοσελίδων υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Πριν υπογράψετε, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τρόπος να λήξετε το συμβόλαιο, αν χρειαστεί, όπως επίσης και η δυνατότητα να σας επιστραφούν τα χρήματά σας σε περίπτωση που δεν μείνετε ευχαριστημένοι.

  1. Αντίγραφα (Back ups)

Αν οι web hosts που έχετε επιλέξει δεν κάνουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα back up των αρχείων που βρίσκονται στους servers τους, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε το ψάξιμο.

  1. Τοποθεσία Server

Μια καλή συμβουλή είναι ο server ο οποίος θα φιλοξενήσει το website σας να βρίσκεται στην ίδια χώρα με το κοινό στο οποίο στοχεύετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να διεκδικήσετε μια καλύτερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

  1. Downtime

Η λέξη downtime αναφέρεται στο διάστημα κατά το οποίο οι servers θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω προβλήματος ή για λόγους συντήρησης. Κατά τη διάρκεια αυτή το website σας δεν θα είναι προσβάσιμο από τους χρήστες. Συνήθως οι μεγάλες εταιρείες web hosting φροντίζουν να μειώσουν αυτό το χρόνο στο minimum. Ρωτήστε τους για να σιγουρευτείτε.

  1. Χωρητικότητα

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε τη χωρητικότητα που έχετε αγοράσει, για να μπορείτε να ανεβάζετε ελεύθερα το περιεχόμενό σας. Για παράδειγμα αν ανεβάζετε συχνά video ή μεγάλα αρχεία που καταλαμβάνουν αρκετό χώρο τότε θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τη χωρητικότητα του server. Μια καλή τακτική που ακολουθούν πολλές εταιρείες, είναι να αναρτούν στο website τους videos μέσω YouTube ή άλλης πλατφόρμας. Έτσι, οι επισκέπτες του website έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το video, ενώ παράλληλα το αρχείο δεν καταλαμβάνει χώρο στο server.

  1. Διευθύνσεις email

Το πακέτο web hosting σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρείς διευθύνσεις email. Θα σας φανούν πολύ χρήσιμες σε βάθος χρονου.

  1. Όνομα Domain

Αν δεν έχετε αγοράσει ακόμα το όνομα του domain σας, δεν χάνετε τίποτα να κοιτάξετε τα πακέτα που σας προσφέρουν οι web host εταιρείες. Κάποια οικονομικά πακέτα αντισταθμίζονται με την απόκτηση ενός ακριβού domain. Φυσικά, δεν είστε υποχρεωμένοι να αποκτήσετε το domain name σας από τον πάροχο του hosting σας. Τα domains μεταφέρονται εύκολα από server σε server και οι περισσότερες εταιρείες σας παρέχουν οδηγίες και "how tos" για το πώς να μεταφέρετε το domain σας εντός ή εκτός του server τους. Προσοχή. Κάποιοι πάροχοι μπορεί να χρεώνουν επιπλέον χρήματα για αυτήν την ελευθερία κινήσεων. 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να καταλάβετε περισσότερα για το web hosting και για το πώς να επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε κάποια επιπλέον διευκρίνηση τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας