<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
11._LinkedIn.png

Επιτυχία στο LinkedIn σε 5 βήματα

Το LinkedIn είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματία που σέβεται τον εαυτό του και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ανάμεσα στα κοινωνικά δίκτυα, όπως διαπιστώνει το πρακτορείο Bloomberg. Ξέρετε όμως πώς να το αξιοποιήσετε για να αυξήσετε την επιρροή σας στον επαγγελματικό σας κλάδο;
Ένα προφίλ στο LinkedIn δεν αρκεί να σας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Για να αξιοποιήσετε μέχρι τέλους την παρουσία σας εκεί και να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, ακολουθήστε αυτά τα 5 βήματα:

1.    Φτιάξτε τη δική σας σφαίρα επιρροής online

Εννοείται ότι μέσω του LinkedIn θέλετε να δημιουργήσετε χρήσιμες επαφές. Από την άλλη, αν παραείστε επιλεκτικός μπορεί και να χάσετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε επαφές χρήσιμες για την επιχείρηση ή την επαγγελματική ζωή σας. Καλύτερα λοιπόν να έχετε περισσότερες επαφές, αφού ακόμη και ένα μόνο σημαντικό άτομο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη σφαίρα επιρροής σας.

2.    Δώστε χαρακτήρα στο προφίλ σας

Ένα τόσο απλό βήμα όσο η  προσθήκη μιας φωτογραφίας στο προφίλ σας μπορεί να χαρίσει δυναμική και κύρος στη σελίδα σας. Χωρίς φωτογραφία είστε άλλος ένας απρόσωπος επαγγελματίας στον εργασιακό στίβο. Απλά ένας αριθμός για το κοινωνικό σας δίκτυο και τίποτα άλλο. Βάζοντας όμως φωτογραφία, οι άλλοι συνδέουν πλέον μια εικόνα με το όνομά σας κι έτσι βελτιώνεται αισθητά η επαγγελματική σχέση σας.

3.    Ενημερώστε το Status σας
Ακούγεται σαν κάτι που θα κάνατε στο Facebook, αλλά είναι τελείως διαφορετικό. Εκεί που το Facebook είναι η πιο σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης για την προσωπική ζωή σας, το LinkedIn αφορά αποκλειστικά την επαγγελματική σας ζωή. Αξιοποιήστε λοιπόν αυτή τη διαφορά όσο το δυνατόν καλύτερα. Πείτε στο Facebook τα προσωπικά σας θέματα (οι ενδιαφερόμενοι πεθαίνουν να μάθουν ποιο μυστικό κάνει τα τηγανητά σας κολοκυθάκια τόσο τραγανά), αλλά στο LinkedIn ανεβάστε τα επαγγελματικά σας νέα. Όταν ενημερώνετε το Status σας τακτικά, οι επαφές σας ανυπομονούν να μάθουν νέα σας κι αυτό φέρνει περισσότερους επισκέπτες στο προφίλ σας.

4.    Ενισχύστε το προφίλ σας με SEO
Ναι, σωστά καταλάβατε! Το προφίλ σας στο LinkedIn μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο site σας και της επιχείρησής σας. Και δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνετε καλό SEO στο προφίλ σας. Ξεκλέψτε ένα μισάωρο, μπείτε στο προφίλ σας και ενισχύστε το με SEO όσο καλύτερα γίνεται (χωρίς βέβαια υπερβολές ή περιττά στοιχεία). Εάν θέλετε βοήθεια, ελάτε σ’ εμάς.

5.    Ζητήστε συστάσεις
Το μόνο που χρειάζεται για να αποκτήσετε συστάσεις στο LinkedIn είναι να το ζητήσετε. Μόλις κάνετε τα πρώτα 4 βήματα, θα δείτε ότι οι επισκέψεις στο προφίλ σας από μηχανές αναζήτησης αυξάνονται κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα και κάθε μέρα ακόμα. Όταν δείτε ότι αυξήθηκε το κοινό σας (κάτι που λογικά θα συμβεί αμέσως), αρχίστε να ζητάτε συστάσεις. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να γράψει κάποιος κάτι καλό για σας.

Με άλλα λόγια, χρησιμοποιήστε το LinkedIn όπως κάθε άλλο κομμάτι της δουλειάς σας: ως εργαλείο προώθησης. Δεν πάτε σε επαγγελματικά ραντεβού, σε εκδηλώσεις δικτύωσης, στην κοπή της πίτας; Το ίδιο πρέπει να κάνετε στο LinkedIn, ώστε να κάνει δουλειά για σας. Δώστε του το χρόνο που χρειάζεται για αυτά τα 5 βήματα και θα σας αναδείξει σε πρώτης τάξης επαγγελματία σε μια από τις καλύτερες πλατφόρμες επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης! Εμπρός λοιπόν, τι περιμένετε;


Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας