<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
e-shop: Βάλτε τους πελάτες σας στο κλίμα των γιορτών!

e-shop: Βάλτε τους πελάτες σας στο κλίμα των γιορτών!

Μήπως έχετε ξεχάσει να προσαρμόσετε το περιεχόμενο του e-shop σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων; Μην σας χαλάει η διάθεση! Έχουμε 5 ιδέες για να κάνετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πιο δημοφιλές κι από το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη!

Ενόψει των γιορτών επενδύσατε χρόνο για να «στολίσετε» το e-shop σας, φτιάξατε χριστουγεννιάτικα banner με εορταστικά μηνύματα και πιθανότατα βάλατε κάποια από τα προϊόντα σας σε ειδική προσφορά. Όμως, την περίοδο αυτή πολλοί θα επισκεφθούν το eShop σας για πρώτη φορά και είναι πιθανόν να αναζητούν ένα δώρο για κάποιο φίλο ή συγγενή τους.

Κατά συνέπεια, το περιεχόμενό σας θα πρέπει να τους βοηθήσει να βρουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν, ώστε να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και να επιστρέψουν μελλοντικά στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Δείτε 5 ιδέες για να φρεσκάρετε το περιεχόμενό σας, κερδίζοντας έτσι νέους πελάτες.

1. Προσαρμόστε τις «Συχνές Ερωτήσεις» και τις περιγραφές των προϊόντων στις ανάγκες των νέων πελατών

Μπείτε για λίγο στο μυαλό ενός νέου αγοραστή σας, ο οποίος δεν γνωρίζει καλά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Ποιες είναι οι πιθανές απορίες που μπορεί να έχει; Τι είναι αυτό που πρέπει να ξέρει, ώστε να σας εμπιστευθεί και να σας προτιμήσει; 

Συγκεντρώστε αυτές τις πιθανές ερωτοαπαντήσεις και εμπλουτίστε τη σελίδα των «Συχνών Ερωτήσεων» του e-shop σας με αυτές. Είναι μια εύκολη διαδικασία που δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο και θα σας βοηθήσει να κερδίσετε νέους πελάτες.

Ακόμα, εμπλουτίστε τις προϊοντικές περιγραφές του e-shop με χρήσιμες πληροφορίες που θα πείσουν έναν επισκέπτη να γεμίσει το καλάθι του.  

2. Δημιουργήστε έναν Οδηγό Δώρων

Η αναζήτηση δώρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για κάποιον που επισκέπτεται πρώτη φορά το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Βοηθήστε τον δημιουργώντας έναν οδηγό δώρων και χωρίζοντας τα προϊόντα σας σε χρήσιμες κατηγορίες (π.χ. Γυναικεία Δώρα, Αντρικά Δώρα, Παιδικά Δώρα, Δώρα για το Σπίτι κ.ο.κ.), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. 

wedia-e-shop-tips-christmas-nordstrom-1.jpg

3. Μοιράστε γνώση με εκπαιδευτικά videos 

Μήπως τα προϊόντα σας χρειάζονται συναρμολόγηση ή έχουν κάποια εξειδικευμένα τεχνικά ή τεχνολογικά χαρακτηριστικά; Αν ναι, τότε θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τους μελλοντικούς αγοραστές, αλλά και τους υπάρχοντες πελάτες σας, προσφέροντάς τους πληροφορίες για τη συναρμολόγηση ή την καλύτερη δυνατή χρήση των προϊόντων σας.

Τα εκπαιδευτικά videos, γνωστά ως tutorials, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαντήσετε σε πρακτικά ερωτήματα των επισκεπτών και των πελατών σας, να τους βοηθήσετε να λύσουν ένα πρόβλημα που πιθανόν αντιμετωπίζουν, αλλά και να τους προτείνετε παρόμοια προϊόντα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν. 

Με όλα τα παραπάνω, κερδίζετε παράλληλα και μια θέση στην καρδιά τους! Εμπνευστείτε από το website της IKEA, όπου μπορεί κανείς να βρει αναλυτικά tutorials για να συναρμολογήσει τα πιο δημοφιλή έπιπλα της εταιρείας.

wedia-e-shop-tips-christmas-ikea-1.jpg

 4. Δώστε στους πελάτες τη δυνατότητα αξιολόγησης των προϊόντων

Πώς θα πείσετε τους εν δυνάμει πελάτες ότι τα προϊόντα σας είναι αυτά που χρειάζονται κι ότι η ποιότητά τους είναι αυτή που υπόσχεστε και περιγράφετε; Με το να δώσετε τη δυνατότητα στους υπάρχοντες πελάτες σας να αξιολογήσουν και να πουν τη γνώμη τους για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει από εσας.

Διαβάζοντας τη γνώμη των άλλων πελατών, οι επισκέπτες σας νιώθουν πιο ασφαλείς και πείθονται να αγοράσουν κάποιο προϊόν που έχει συγκεντρώσει θετικά σχόλια και υψηλή βαθμολογία. Δώστε τους αυτό που θέλουν!

5. Αλληλεπιδράστε με τους social media fans σας

Δεν πιστεύουμε να έχετε παραμελήσει τα social media κανάλια της επιχείρησής σας, δίνοντας όλο το βάρος στο eshop σας! Ανοίξτε γρήγορα Facebook, Twitter, Instagram κλπ. και εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που σας πρσφέρουν.

Ξεκινήστε απαντώντας άμεσα σε σχόλια ή μηνύματα πελατών - ναι, ακόμα και σε αυτά που δεν είναι κολακευτικά! 

Αναρτήστε posts που οδηγούν στο e-shop σας και χρησιμοποιήστε τα social media για να προβάλλετε τυχόν εορταστικές προσφορές ή προϊόντα που δεν μπορούν να λείπουν από καμία λίστα χριστουγεννιάτικων δώρων. 

Μην ξεχνάτε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού ξεκινά την έρευνα αγοράς του από τα social media. Συνεπώς, αν εσείς δεν βρίσκεστε εκεί για τους πελάτες σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας εγκαταλείψουν. 

Έρχονται τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά...

... κι εμείς ευχόμαστε να σας έχουν βρει καλά προετοιμασμένους για να κερδίσετε νέους πελάτες και να ενδυναμώσετε τη σχέση σας με τους παλιούς. Χρόνια Πολλά! 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας