<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Drupal 8: όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα έκδοση του δημοφιλούς CMS

Drupal 8: όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα έκδοση του δημοφιλούς CMS

Η νέα έκδοση του Drupal 8 είναι πλέον γεγονός! Σε όλο τον κόσμο, CIO, IT Managers, Marketing Managers, Διαχειριστές περιεχομένου, Systems Administrators και Developers έχουν ξεκινήσει να ανακαλύπτουν την πιο σύγχρονη, δυναμική, ευέλικτη και δημοφιλή Open Source πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου.

Δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά του Drupal 8 που θα σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής της πλατφόρμας που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα.

Στιβαρή Enterprise CMS πλατφόρμα

Η νέα έκδοση κάνει ακόμη πιο εύκολη την απόφαση κάθε CIO και IT Manager να επιλέξει το Drupal σαν τη βασική Content Management πλατφόρμα ανάπτυξης πληροφοριακών web sites ή intranets, λόγω των παρακάτω χαρακτηριστικών του:

  • βασίζεται σε αναγνωρισμένα industry standards
  • υποστηρίζεται από μια πολυπληθή ενεργή κοινότητα μηχανικών και εταιρειών
  • είναι ευέλικτο και παραμετροποιήσιμο
  • μειώνει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης και δημοσίευσης
  • απλοποιεί την διαδικασία παραγωγής και δημοσίευσης του περιεχομένου.

Έμφαση στις mobile συσκευές

Οι νέες εφαρμογές διαχείρισης βασίζονται σε responsive themes, που σε συνδυασμό με την απλοποίηση των σελίδων και τη νέα κι ακόμη πιο ξεκάθαρη μπάρα επιλογών, επιτρέπουν την εύκολη διαχείριση του site χρησιμοποιώντας ένα Tablet ή κινητό.

Παράλληλα, η εύκολη ενσωμάτωση και ανάπτυξη αντίστοιχων responsive themes στις Front End εφαρμογές εγγυώνται ότι το πολύτιμο περιεχόμενό σας θα φαίνεται σωστά όπου κι αν προβάλλεται.

Διαχείριση περιεχομένου χωρίς κόπο

Ο νέος editor απλοποιεί τη δημιουργία και συγγραφή περιεχομένου, καθώς υποστηρίζει τη λειτουργία WYSIWYG (What You See Is What you Get) που έχουμε συνηθίσει από το Microsoft Word.

Επιτρέπει ακόμη και την μετακίνηση εικόνων ή τίτλων μέσα στη σελίδα, ενώ η λειτουργία inline editing επιτρέπει σε marketing χρήστες να κάνουν επιτόπου αλλαγές στο κείμενο πολύ γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν οθόνες.

Δυναμικό περιεχόμενο

Η λειτουργικότητα των Views, η οποία πλέον ανήκει στον πυρήνα του Drupal 8, επιτρέπει σε πιο προχωρημένους διαχειριστές να προβάλλουν το υπάρχον περιεχόμενο με εναλλακτικούς τρόπους, όπως οι λίστες, οι πίνακες, τα γραφήματα, οι αναφορές και πολλά άλλα.

Τα Views επιτρέπουν την διαμόρφωση της εμφάνισης του website σε χρήστες που δεν έχουν τεχνικές γνώσεις, δίνοντας σε όλους εργαλεία που βελτιώνουν την εμπειρία του επισκέπτη.

Πολυγλωσσικές δυνατότητες

Οι νέες δυνατότητες του Drupal 8 στον τομέα της υποστήριξης πολλαπλών γλωσσών επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη μετάφραση όλων των στοιχείων που συνθέτουν ένα site.

Χρησιμοποιώντας έτοιμες διαχειριστικές οθόνες αλλά και αυτοματοποιημένους μηχανισμούς μετάφρασης απλοποιούν τη διαδικασία της μετάφρασης, μια πολύ σημαντική και συνήθως χρονοβόρα φάση σε έργα πολυεθνικών οργανισμών.

Σύνδεση με άλλες εφαρμογές

Η ανοικτή αρχιτεκτονική του Drupal 8 επιτρέπει την εύκολη σύνδεση και ανταλλαγή δεδομένων του website με όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για Marketing ή Sales ενέργειες, όπως είναι CRM, Email ή ολοκληρωμένες Marketing Automation εφαρμογές σαν το HubSpot, του οποίου είμαστε οι πρώτοι Gold Partners στην Ελλάδα.

Πάνω από 200 νέα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η νέα έκδοση ενσωματώνει ένα τεράστιο αριθμό αλλαγών και βελτιώσεων σε επίπεδο τεχνολογικών επιλογών κι έχει ήδη συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από όλα τα ειδικά τεχνολογικά μέσα.

Με το Drupal 8 oι Developers έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα εργαλεία για να χτίσουν σύγχρονες, πολύπλοκες εφαρμογές, υψηλής διαθεσιμότητας και ευελιξίας. 

Αναφέρουμε παρακάτω μερικά νέα, ενδεικτικά χαρακτηριστικά του Drupal 8 για να πάρετε μια ιδέα:

  • είναι βασισμένο στο παγκόσμια αναγνωρισμένο Framework Symfony2
  • έχει ενσωματώσει πρακτικές Object Oriented αλλά και τις τελευταίες εκδόσεις των δημοφιλών βιβλιοθηκών jQuery και Backbone
  • υποστηρίζει τη δημοσίευση και χρήση web services στον πυρήνα των εφαρμογών, αλλά και τα Web Accessibility standards


Η ομάδα της wedia, έχοντας συγκεντρώσει πολύ σημαντική τεχνογνωσία τα τελευταία 5+ χρόνια μέσα από την ενασχόληση της με την πλατφόρμα του Drupal και έχοντας βασίσει πάνω της πολύπλοκες εφαρμογές υψηλής επισκεψιμότητας όπως είναι το gazzetta.gr, έχει ξεκινήσει ήδη να δοκιμάζει τα νέα χαρακτηριστικά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε τις ανάγκες αναβάθμισης ή αλλαγής του υπάρχοντος website σας στην πιο σύγχρονη, δυναμική και ευέλικτη Open Source πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας