<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Νέες αλλαγές στη διαφήμιση μέσω Google

Νέες αλλαγές στη διαφήμιση μέσω Google

Ξεχάστε τις διαφημίσεις στη δεξιά πλευρά των σελίδων των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Google καταργεί τη συγκεκριμένη επιλογή και οι διαφημίσεις AdWords θα εμφανίζονται πλέον μόνο στην κορυφή και στο κάτω μέρος των σελίδων.

Παρακάτω, βλέπουμε πώς προβάλλονταν μέχρι τώρα οι διαφημίσεις Google σε μια σελίδα αποτελεσμάτων της. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, οι διαφημίσεις που σχετίζονταν με την εκάστοτε αναζήτηση ενός χρήστη, προβάλλονταν στην κορυφή των αποτελεσμάτων, στη δεξιά πλευρά και στο τέλος των αποτελεσμάτων.

google ads in serps screenshot

πηγή: Search Engine Roundtable

Με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η δεξιά πλευρά θα χρησιμοποιείται από εδώ και πέρα για τα Product Listing Ads της Google, όμως μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. Επιπλέον, οι αλλαγές αυτές είναι παγκόσμιες και πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της Google να παρέχει μια βέλτιστη εμπειρία στο χρήστη της, είτε είναι ιδιώτης είτε επιχείρηση που διαφημίζεται μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η Google είναι αυτή που θα επωφεληθεί περισσότερο, καθώς ο περιορισμένος πια χώρος διαφημίσεων σημαίνει ότι οι προσφορές (bids) θα γίνουν όλο και πιο ανταγωνιστικές κι οι marketers θα αναγκαστούν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στις AdWords καμπάνιες.

To γλωσσάρι του... Inbound Marketing

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή προβλέπεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις για:

  • Τις μικρές επιχειρήσεις. Το budget μιας μικρής επιχείρησης για διαφήμιση μέσω της Google είναι σαφώς περιορισμένο σε σχέση με τις αντίστοιχες μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις. Έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μικρές επιχειρήσεις να στραφούν εν καιρώ στη διαφήμιση μέσω Facebook, που τους προσφέρει περισσότερες λύσεις, προσαρμοσμένες στο budget τους.
  • Τα οργανικά αποτελέσματα που βλέπουν οι χρήστες του Google. Με διαφημίσεις στο πάνω και κάτω μέρος των οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης, τα οργανικά αποτελέσματα ουσιαστικά «συμπιέζονται». Έτσι, οι χρήστες της Google είναι πιθανό σε κάποια αναζήτησή τους να συναντούν περισσότερες διαφημίσεις απ’ ότι οργανικά αποτελέσματα, πράγμα που δεν προβλέπεται να τους ικανοποιήσει.
  • Τους marketers. Οι αλλαγές της Google θα εντείνουν τον ανταγωνισμό στις προσφορές, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες – κλειδιά. Κατά συνέπεια, οι marketers θα χρειάζονται όλο και μεγαλύτερο budget, ώστε να εξασφαλίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μιας AdWords καμπάνιας.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποτελούν προβλέψεις κι ο χρόνος θα δείξει εάν θα επαληθευθούν ή θα διαψευσθούν. Στο μεταξύ, εσείς μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε επιτυχημένες καμπάνιες Google AdWords, χωρίς να σπαταλήσετε άσκοπα το διαθέσιμο budget σας. 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας