<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Ξεχάστε το Marketing, στοχεύστε το Loyalty με όπλο το Content Marketing

Ξεχάστε το Marketing, στοχεύστε στο Loyalty με Content Marketing

Μέχρι τώρα το Marketing έψαχνε έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους για να επικοινωνήσει και να προωθήσει τα προϊόντα της εταιρείας σε offline ή online μέσα. Φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει.  

Είναι βέβαιο ότι διαβάζετε ή παρακολουθείτε live τις παρουσιάσεις της Apple, μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο καταπληκτικά προϊόντα τεχνολογίας, αλλά αυτό που ζηλεύουν οι ανταγωνιστές της και θα θέλατε σίγουρα να είχατε, είναι το 87% του loyalty που επιδεικνύουν οι πελάτες της κατά μέσο όρο σε όλο τον κόσμο.

Βλέπετε το σημαντικό πλέον στον digital κόσμο μας, που έχει δώσει στον καταναλωτή εξίσου δυνατά εργαλεία να μοιραστεί την άποψή του με όσα μονοπωλούσε κάποτε ο προμηθευτής των προϊόντων, δεν είναι πλέον/μόνο η δύναμη και η φαντασία του διαφημιστικού μηνύματος, της καταπληκτικής συσκευασίας, του άψογου τηλεοπτικού.

Οι καταναλωτές σήμερα πέρα από ένα αξιόλογο προϊόν σε μια σωστά καθορισμένη τιμή, αναζητούν αξίες για να ταυτιστούν, ιστορίες για να μοιραστούν, σεβασμό και στην δική τους άποψη. Μόνο με αυτό δέχονται να πλησιάσουν πιο κοντά στις επιχειρήσεις, να συνομιλήσουν μαζί τους, να γίνουν καταναλωτές αλλά και ταυτόχρονα πωλητές τους.

Το Content Marketing προσφέρει τα εργαλεία για να υλοποιηθεί αυτή η μετάβαση, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες σε ένα πλαίσιο που ξεφεύγει από το περιβάλλον πώλησης, σε κανάλια και μέσα μέσα που συνεχώς αυξάνονται και εμπλουτίζονται.

Η δημιουργικότητα συνεχίζει να είναι απαραίτητη, αλλά όχι για το “πυροτέχνημα” του διαφημιστικού burst, για τις λίγες ημέρες που η “καμπάνια” θα είναι στον αέρα, αλλά για πάντα. Στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία κοινοτήτων ανθρώπων γύρω από την εταιρεία μας, που έρχονται σε επαφή και αναλώνουν το περιεχόμενο μας, εκπαιδεύονται από μας κι εμείς από αυτούς, χαλαρώνουμε, διασκεδάζουμε, μοιραζόμαστε κοινά πράγματα. 

Φυσικά όλα αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν μακρυά από τα βασικά μας properties, το web site ή το eShop μας, καθώς ο στόχος μας παραμένει να τους φέρουμε εκεί που κτυπά η επιχειρηματική μας καρδιά και φιλοξενούνται τα Inbound Marketing εργαλεία που θα τους οδηγήσουν στον βασικό μας στόχο να γίνουν πιστοί πελάτες μας.  

Διαβάστε ακόμη από το Blog μας:

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας