<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Web Design - Είσαστε έτοιμοι για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας;

Είστε έτοιμοι για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας;

Ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας σας (website redesign) δεν αποτελεί απλώς μια αλλαγή «για τα μάτια του κόσμου», αλλά μια ουσιαστική αλλαγή, η οποία θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους εταιρικούς στόχους σας. Συχνά, αυτή η διαδικασία είναι πολύπλοκη είτε γιατί δεν ξέρετε σε τι να επενδύσετε τα χρήματά σας είτε γιατί δεν μπορείτε να μεταφέρετε το όραμά σας στους συνεργάτες σας.

Αν όμως ξεκινήσετε απαντώντας στις πέντε βασικές ερωτήσεις που ακολουθούν, τότε θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρόνο, ενέργεια αλλά και χρήματα! 

1) Ποιος είναι ο στόχος του νέου website σας;

Πριν ξεκινήσετε τις διαδικασίες του ανασχεδιασμού, θα πρέπει να σκεφτείτε τη στρατηγική με την οποία θα επιτύχετε το στόχο που έχετε θέσει, π.χ. αν θέλετε το κοινό σας να αγοράσει από εσάς, να συμπληρώσει μια φόρμα ή να εγγραφεί στο newsletter σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που να εξυπηρετεί το σκοπό σας.

Όσο πιο ξεκάθαρος είναι ο στόχος σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να σχεδιάσετε τη δομή του site σας, με αποτέλεσμα να ικανοποιήσετε πρώτα τους πελάτες σας και ύστερα εσάς.

2) Τι δουλεύει και τι όχι στο site που ήδη έχετε;

Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και ειδικά στον digital χώρο, αφού τα δεδομένα και οι πρακτικές αλλάζουν κάθε τόσο. Γι’ αυτό η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να ψάξετε εξονυχιστικά το website σας, να διαβάσετε προσεκτικά τα analytics σας και να ανακαλύψετε τι λειτουργεί, ποια σημεία μπορείτε να βελτιώσετε και ποια να αποβάλλετε, ώστε η επόμενη έκδοση του site σας να είναι ακόμα καλύτερη.

Η σωστή εκτίμηση των analytics είναι το Α και το Ω για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού website, γιατί πολύ απλά το ένστικτό σας μπορεί να σας προδώσει, οι αριθμοί όμως ποτέ! Για παράδειγμα, αν έχετε παρατηρήσει ότι σε κάποιες σελίδες το bounce rate είναι υψηλό, τότε θα πρέπει να δείτε τι είναι αυτό που κάνει τους επισκέπτες σας να εγκαταλείπουν το περιεχόμενό σας τόσο νωρίς και να το διορθώσετε.

3) Τι ΠΡΕΠΕΙ να έχει ένα website και τι θα ήταν ΚΑΛΟ να έχει;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το digital εξελίσσεται καθημερινά προσφέροντας στους marketers ακόμα περισσότερα εργαλεία που κάνουν τη δουλειά τους ακόμα πιο εύκολη και αποτελεσματική. Όμως, πολλά από αυτά τα εργαλεία δεν είναι αναγκαία, τουλάχιστον στην πρώτη φάση ανασχεδιασμού της ιστοσελίδας σας και η υλοποίησή τους μπορεί να σας βγάλει εκτός του αρχικού σας προϋπολογισμού.

Έτσι και αλλιώς ένα website δεν είναι στατικό. Πρέπει να αλλάζει κάθε τόσο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού κάθε επιχείρησης. Οπότε, για αρχή μπορείτε να εστιάσετε σε αυτά που πρέπει να έχει ένα website και να δρομολογήσετε τις υπόλοιπες ενέργειές και βελτιώσεις μετά το λανσάρισμα, βασισμένοι στα σχόλια των χρηστών και φυσικά στα στοιχεία που θα λάβετε από τα analytics.

4) Ποια πλατφόρμα CMS μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του website μου;

Η χρήση της κατάλληλης πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου (CMS) σας επιτρέπει να ανανεώνετε το περιεχόμενό σας εύκολα και γρήγορα, χωρίς να έχετε ειδικές γνώσεις. Πολλές επιχειρήσεις εμπιστεύονται CMS πλατφόρμες σας το Drupal, το Joomla, το Wordpress ή το Sitecore, οι οποίες απλοποιούν τις διαδικασίες στο ελάχιστο. Αν δεν έχετε ήδη επενδύσει σε ένα καλό CMS, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε!

5) Να αναθέσω το redesign του website σε agency ή να το κάνω εσωτερικά;

Ο ανασχεδιασμός ενός site είναι ένα μεγάλο project το οποίο χρειάζεται χρόνο αλλά και μια ομάδα επαγγελματιών (κειμενογράφος, designer, developer και project manager) να δουλέψει για κάποιο διάστημα αποκλειστικά για αυτό. Αν αναθέσετε την υλοποίησή του εσωτερικά μπορεί μεν να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, όμως δεν θα μπορέσετε να έχετε τη στρατηγική καθοδήγηση και την οργανωμένη εκτέλεση που μπορεί να σας προσφέρει ένα agency με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων. Η απόφαση είναι δική σας.

Συμπληρώστε τη φόρμα συνεργασίας