<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
wedia_blogpost_91216.png

6 Ιδέες Ανταλλαγής Δώρων για Συναδέλφους

Ήρθε η εποχή του στολίσματος, των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων, της εορταστικής διάθεσης και... του εταιρικού χριστουγεννιάτικου πάρτυ! Ώρα για μερικές ιδέες για ανταλλαγή δώρων μεταξύ συναδέλφων που θα ενδυναμώσουν το team spirit και θα προσφέρουν στιγμές πολυπόθητης χαλάρωσης.

«Πάει ο παλιός ο χρόνος» θα τραγουδάμε όλοι μαζί σε λίγο καιρό κι αν το καλοσκεφτείτε οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι οι συνάδελφοί μας!

Meetings για τα νέα features του εταιρικού website, redesigns, social media στρατηγικές, ώρες μπροστά από το PC... δεν καταφέρατε και λίγα μέσα στη χρονιά που φεύγει! Γι' αυτό, το εταιρικό Xmas πάρτυ αξίζει να μείνει αξέχαστο σε όλους. Και από κάθε καλό εορταστικό πάρτυ δεν γίνεται να λείπει η ανταλλαγή δώρων!

Από τον Secret Santa μέχρι την ανταλλαγή αγαπημένων βιβλίων, δείτε έξι ιδέες για μια διασκεδαστική ανταλλαγή δώρων μεταξύ συναδέλφων... just in time for Christmas!

1. Secret Santa

Ίσως η πιο δημοφιλής μέθοδος ανταλλαγής δώρων - στη wedia την προτιμούμε κάθε χρόνο! Πώς λειτουργεί; Γράφετε τα ονόματα όλων των εργαζομένων σε χαρτάκια και κάθε ένας τραβάει τυχαία ένα χαρτάκι με το όνομα ενός συναδέλφου του και γίνεται ο Secret Santa του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρει ένα δώρο γι' αυτόν μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή. Στο διάστημα από την κλήρωση του Secret Santa μέχρι την ανταλλαγή, όλοι θα αναρωτιούνται ή θα υποψιάζονται ποιος μπορεί να είναι ο μυστικός Άγιος Βασίλης τους και την ημέρα που θα πέσουν οι μάσκες ένας ευχάριστος μικρός πανικός θα δημιουργηθεί, καθώς όλοι θα πάρουν το δώρο τους!

2. Μάντεψε το δώρο!

Ένας απλός τρόπος για να γίνει η ανταλλαγή δώρων πιο διασκεδαστική και διαδραστική! Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αγοράσουν ένα δώρο, το οποίο να είναι τυλιγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνεται το όνομα του καταστήματος ή της εταιρείας από την οποία αγοράστηκε. Όταν έρθει η ώρα της ανταλλαγής, κάθε εργαζόμενος με τη σειρά του κρατάει το δώρο που αγόρασε και οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν τι είναι. Μπορεί να δώσει και κάποια βοήθεια, αλλά καλό θα είναι να μην είναι προφανής! Ο πρώτος που θα μαντέψει σωστά κερδίζει το δώρο και η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να μοιραστούν όλα τα δώρα.

3. Ανταλλαγή Βιβλίων

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθεις περισσότερα για κάποιον είναι το να διαβάσεις το αγαπημένο του βιβλίο. Συμφωνείτε; Αν ναι, τότε η ανταλλαγή αγαπημένων βιβλίων είναι η ιδανική επιλογή για το χριστουγεννιάτικο πάρτυ σας! Κάθε εργαζόμενος πρέπει να αγοράσει ένα αντίτυπο του αγαπημένου του βιβλίου και να τραβήξει τυχαία το όνομα ενός συναδέλφου του, στον οποίον και θα το δωρίσει. Μπορεί ακόμα να γράψει ένα μικρό σημείωμα στον παραλήπτη του δώρου, στο οποίο να εξηγεί γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο βιβλίο ή τι σημαίνει γι' αυτόν. Μπορείτε να σκεφτείτε πιο όμορφο τρόπο για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους δύο συνάδελφοι; 

4. Κούπες, κούπες, κούπες!

Κάθε εταιρεία χωρίζεται ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα: το στρατόπεδο του καφέ και αυτό του τσαγιού! Τι κοινό έχουν: τις κούπες! Άρα οι κούπες είναι κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι, ειδικά αν έχουν κάποια χιουμοριστική ατάκα γραμμένη πάνω τους ή ένα προσεγμένο σχέδιο. Συνεπώς, όλοι οι εργαζόμενοι αγοράζουν από μια κούπα και τη δωρίζουν στον συνάδελφο, το όνομα του οποίου έχουν επιλέξει τυχαία με κλήρωση.

5. Μικρές δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Αυτές τις γιορτές μπορείτε να κάνετε ένα μικρό δώρο σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ζητήστε από κάθε εργαζόμενο να γράψει σε ένα χαρτί το όνομά του και τη φιλανθρωπική ή μη κερδοσκοπική οργάνωση της επιλογής του και κάντε κλήρωση. Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει στη συνέχεια να κάνει μια συμβολική δωρεά στην αντίστοιχη οργάνωση!

6. Καλάθι μαγειρικής

Όλοι έχουμε μια αγαπημένη συνταγή μαγειρικής ή έστω ένα αγαπημένο φαγητό (αυτό πάει σε όσους δεν φημίζονται για τις επιδόσεις τους στην κουζίνα)! Γιατί να μην το μοιραστούμε με έναν συνάδελφό μας; Δεν εννοούμε να ανταλλάξετε αγαπημένες συνταγές μαγειρικής ούτε να αγοράσετε ως δώρο τον Τσελεμεντέ ή το τελευταίο βιβλίο του Jamie Oliver! Ζητήστε από κάθε εργαζόμενο να φτιάξει ένα μικρό καλάθι δώρου με τα υλικά που απαιτούνται για το αγαπημένο του φαγητό μαζί με τη συνταγή του. Κάντε κλήρωση για να αποφασίσετε πώς θα μοιραστούν τα καλάθια και πού ξέρετε; Ίσως ανάμεσά σας να κρύβεται ο επόμενος Master Chef!

Let's get the Xmas parties started! 

Ελπίζουμε να σας δώσαμε έμπνευση για μια χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη δώρα, χαμόγελα και συναδελφικό cheer! 

Καλές γιορτές! 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας