<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 εργαλεία για κάθε inbound marketing agency (που σέβεται τον εαυτό του)!

5 εργαλεία για κάθε inbound marketing agency!

Εάν εργάζεσαι σε ένα inbound marketing agency, είναι λογικό να θέλεις να δεις άμεσα αποτελέσματα. Πώς θα γίνει αυτό; Εκτός από την εργατικότητα και την προσπάθεια χρειάζεσαι και μερικά εργαλεία που θα κάνουν τη δουλειά σου ακόμα πιο εύκολη!

Η λίστα είναι μικρή, αλλά θαυματουργή! Για να δουλέψει σωστά μια inbound marketing στρατηγική χρειάζεσαι οπωσδήποτε:

1. Ένα Εργαλείο Project Management

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, το inbound marketing είναι μια στρατηγική που ενώνει τις επιτυχημένες πρακτικές του Digital Marketing (SEO, SEM, Web Design, Content-Blogging, Development, Email, Display, Mobile, Social Media, Analytics) προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πλάνο επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι τρέχουν παράλληλα διάφορα projects τα οποία πιθανό να μην μπορεί να ελέγξει ακόμα και ο πιο ικανός project manager. Γι’ αυτό υπάρχουν online εργαλεία project management, όπως το Basecamp, που βοηθούν στο να διατηρήσεις την τάξη τόσο τα projects όσο και το μυαλό σου.

2. Μια Πλατφόρμα marketing automation

Κάθε inbound marketing στρατηγική απαιτεί τη δημιουργία, την ανάλυση και διανομή του περιεχομένου, αλλά και τη συλλογή στοιχείων που υποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της κάθε ενέργειας. Με λίγα λόγια, η απόκτηση μιας πλατφόρμας marketing automation, όπως η HubSpot, είναι καθοριστική, καθώς σου παρέχει ό,τι χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις όλες τις inbound ενέργειές σου και έπειτα να τις αξιολογήσεις.

3. Ένα εργαλείο για SEO

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης κατά (digital) κόσμων SEO, είναι το Α και το Ω για κάθε digital στρατηγική. Για να μπορέσεις να εξυπηρετήσεις τόσο τις δικές σου ανάγκες, όσο και των πελατών σου, χρειάζεσαι, εκτός από πολύ καλούς επαγγελματίες και ένα πολύ καλό εργαλείο για keywording, όπως για παράδειγμα το Google AdWords: Keyword Planner.

Εάν πάλι χρησιμοποιείς την πλατφόρμα της HubSpot, μπορείς να συμβουλευτείς και το αντίστοιχο εργαλείο που σου παρέχει η πλατφόρμα.

4. Μια Πλατφόρμα CRM

Η πλατφόρμα CRM (πλατφόρμα διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες) σε βοηθά να αναγνωρίσεις τις ανάγκες του κοινού που θέλεις να προσεγγίσεις, να διατηρείς κάθε επικοινωνία ξεχωριστά και φυσικά να παρακολουθείς κάθε touchpoint με τους πελάτες σου.

Η πλατφόρμα marketing automation της HubSpot έχει ενσωματωμένη πλατφόρμα CRM, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να εκτελέσεις συνολικά την inbound marketing στρατηγική σου από ένα μέρος.

5. Ένα λογισμικό που να υποστηρίζει βιντεοκλήσεις

Ακόμα και αν δεν έχεις ανοίξει τα φτερά σου προς το εξωτερικό ένα λογισμικό που να υποστηρίζει βιντεοκλήσεις, όπως το GoToMeeting σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή. Άλλωστε, είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να επικοινωνείς με τους πελάτες σου, εύκολα και γρήγορα, χωρίς διακοπές, και να τους ενημερώνεις για την πορεία της inbound marketing στρατηγικής τους. 

Πώς τα ξέρω όλα αυτά;

Η wedia, είναι το πρώτο ελληνικό Digital Agency που συνεργάστηκε με την διεθνή πλατφόρμα marketing automation της HubSpot παρέχοντας στους πελάτες της όλο το φάσμα υπηρεσιών Inbound Marketing, ενώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η wedia κατέκτησε τον τίτλο του HubSpot Gold Partner.

Τέλος, αν θέλεις και εσύ να μάθεις πώς είναι μια inbound marketing στρατηγική… made by wedia δεν έχεις παρά να διαβάσεις το πολύ ενδιαφέρον infographic που βρίσκεται στο παραπάνω link. 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας