<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
28 Inbound Marketing Stats και αποτελέσματα

28 Inbound Marketing Stats που πρέπει να γνωρίζετε

Σκέφτεστε να επενδύσετε στο Inbound Marketing, αλλά έχετε ακόμα αμφιβολίες για τα αποτελέσματα που μπορείτε να αναμένετε για την εταιρεία σας; Τα παρακάτω 28 Inbound Marketing Stats, που συγκεντρώσαμε από διάφορες πηγές, θα σας λύσουν πολλές απορίες αναφορικά με την αναμενόμενη απόδοση των εταιρειών που ακολουθούν τη μεθοδολογία του Inbound Marketing.  

Επειδή οι αριθμοί, ως γνωστόν, δεν λένε ψέματα, σας παρουσιάζουμε μια σειρά στατιστικών στοιχείων σχετικά με τα αποτελέσματα της Inbound Marketing μεθοδολογίας, για να αποκτήσετε μια στατιστικά τεκμηριωμένη εικόνα για τα πολλαπλά οφέλη του.

Inbound Marketing VS Outbound Marketing

Το χαμηλότερο κόστος και η υψηλότερη Απόδοση Επένδυσης (ROI) είναι δύο χαρακτηριστικά του Inbound Marketing, στα οποία υπερτερεί σε σχέση με το Outbound Marketing. Ακολουθούν μερικά στατιστικά στοιχεία που ενισχύουν την παραπάνω άποψη:

  • Ο αριθμός των marketers που δηλώνει ότι ασχολείται με το Inbound Marketing αυξήθηκε από 60% το 2013 σε 85% για το 2014. Εντωμεταξύ, το ποσοστό των marketers που δεν έχουν σχέση με πρακτικές Inbound μειώθηκε κατά 13%. (HubSpot)
  • Οι Inbound Marketers διπλασιάζουν το μέσο όρο του conversion rate από 6% σε 12%. (HubSpot)
  • Το 50% του online χρόνου των καταναλωτών είναι αφιερωμένο στην αλληλεπίδρασή τους με εξατομικευμένο περιεχόμενο. (HubSpot)
  • Τα website που έχουν 51 έως 100 σελίδες έχουν 48% περισσότερη επισκεψιμότητα, σε σχέση με website που έχουν από 1 έως 50 σελίδες. (HubSpot)
  • Το 61% των καταναλωτών δηλώνει ότι είναι πιο ευνοϊκά προδιαθετειμένοι απέναντι σε εταιρείες που δημιουργούν και μοιράζουν εξατομικευμένο περιεχόμενο. Δηλώνουν επίσης ότι είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά από τέτοιου είδους εταιρείες. (The Content Council)
  • Οι Ιnbound πρακτικές, δημιουργούν 54% περισσότερους leads σε σχέση με τις παραδοσιακές Outbound πρακτικές. (HubSpot)
  • Το κόστος δημιουργίας ενός νέου lead με Inbound μεθόδους είναι 62% χαμηλότερο από το αντίστοιχο κόστος των Outbound μεθόδων. (Mashable)

Blogging: Λόγοι για να το εντάξετε στην Digital στρατηγική σας

Με τη διαδεδομένη χρήση του Internet, όλοι μπορούν να έχουν το προσωπικό τους blog. Αν θεωρείτε ότι το blogging είναι μόνο για food bloggers, fashion bloggers κτλ, δείτε μερικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το εταιρικό blogging είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σας να ενισχύσετε την online παρουσία σας.

  • Οι εταιρείες που έχουν δικό τους blog δημιουργούν 126% περισσότερους leads συγκριτικά με τις εταιρείες που δεν έχουν blog. (HubSpot)
  • To 95% των μικρών επιχειρήσεων θεωρεί το blogging το δεύτερο πιο αποτελεσματικό marketing εργαλείο, μετά το email marketing. (e-Strategy Trends)
  • To 43% των marketers αποκτά νέους πελάτες μέσω των blog τους. (HubSpot)
  • Το 82% των marketers που αρθρογραφούν καθημερινά στο blog τους, αποκτούν νέους πελάτες μέσω αυτού. (HubSpot)
  • Οι marketers που έχουν σαν προτεραιότητά τους το blogging, είναι 13 φορές πιο πιθανό να έχουν θετική Απόδοση Επένδυσης (ROI). (HubSpot)
  • Ένα blog δημιουργεί κατά μέσο όρο 434% περισσότερες indexed σελίδες και 97% περισσότερα indexed links στο site όπου φιλοξενείται. (Inbound Writer)
  • Οι B2B εταιρείες που έχουν δικό τους blog δημιουργούν 67% περισσότερους lead το μήνα. (HubSpot)
  • Μια εταιρεία θα δει την επισκεψιμότητα του site της να αυξάνεται κατά 45%, αν αυξήσει το συνολικό αριθμό των blog post της από 11-20 σε 21-50. (HubSpot)

SEO: Μάθετε γιατί σας είναι απαραίτητο

Σε οποιαδήποτε online αναζήτηση σχετική με το Inbound Marketing, υπάρχει σχεδόν πάντα μια τουλάχιστον αναφορά στο Search Engine Optimization. Βλέποντας τα αποτελέσματα των ορθών πρακτικών του SEO, θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο σημαντικό για την online παρουσία σας:
  • Το 87% των καταναλωτών σήμερα χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζήτησης και το 78% αυτών αναζητά πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες. (HubSpot)
  • Το 68% του συνόλου των οργανικών κλικ οδηγεί στα site που βρίσκονται στις 3 πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης. (Econsultancy)
  • Το 75% των ατόμων που κάνουν χρήση των μηχανών αναζήτησης, δεν βλέπουν ποτέ τη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων. (HubSpot)
  • Μέχρι το 2016, ο αριθμός των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται στο Google με τη χρήση mobile συσκευών, θα έχει ξεπεράσει τα 27 δισεκατομμύρια. (Infographic Design Team)
  • Το 70% των link στα οποία κάνουν κλικ οι χρήστες του Internet είναι organic και όχι paid. (HubSpot)

Social Media: Πώς ενισχύουν την online εταιρική παρουσία σας;

Μετά την αλλαγή στον αλγόριθμου του Facebook, πολλές εταιρείες θεώρησαν ότι η ενεργή παρουσία και προβολή τους μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν τους αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάλιστα, κάποιοι πήγαν ένα βήμα παραπέρα και ξεκίνησαν να διακηρύττουν το τέλος του Social Media Marketing, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω, οι αριθμοί παρουσιάζουν μια εντελώς αντίθετη εικόνα:

  • Το 78% των μικρών επιχειρήσεων προσελκύει νέους πελάτες μέσω των Social Media. (Relevanza)
  • To 93% των marketers χρησιμοποιεί τα Social Media για επιχειρηματικούς σκοπούς. (Social Media Life)
  • To 82% των αγοραστών υποστηρίζει ότι νιώθει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς μια εταιρεία που έχει ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (Top Rank Online Marketing)
  • 77% των αγοραστών δηλώνει ότι, αν ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας χρησιμοποιεί Social Media, τότε είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
  • Οι εταιρείες που έχουν από 51 έως 100 followers στο Twitter έχουν 106% μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, σε σχέση με τις εταιρείες με λιγότερους από 25 followers. (HubSpot)

Email Marketing: Στοιχεία για την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του

Η αποστολή email παραμένει ένας από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά σημεία της Digital Marketing στρατηγικής. Καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που αποκτούν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, σίγουρα ένας μέρος του αριθμού αυτού αντιστοιχεί στα buyer personas σας, δηλαδή στο “κοινό-πρότυπο” το οποίο έχετε προσδιορίσει και στο οποίο απευθύνεστε.

Με μια σωστή email marketing στρατηγική, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα email και τα newsletter σας βρίσκουν το στόχο τους και προσφέρουν εξατομικευμένο περιεχόμενο στους παραλήπτες τους. Έτσι, το δικό σας mail καταφέρνει να ξεχωρίσει μέσα σε ένα inbox που ξεχειλίζει από αδιάφορα mail. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής; Όχι μόνο κερδίζετε νέους πελάτες, αλλά χτίζετε μια σχέση επικοινωνίας με τους υπάρχοντες πελάτες σας!

Ακολουθούν κι άλλοι λόγοι για να επενδύσετε στο email marketing:

  • Κάθε ώρα στέλνονται περίπου 122,500,453,020 email. (MarketingProfs)
  • Η χρήση email για την απόκτηση νέων πελατών είναι 40 φορές πιο αποτελεσματική από τη χρήση Facebook και Twitter. (McKinsey & Company)
  • To 74% των marketeers υποστηρίζει ότι τo email marketing δημιουργεί θετική Απόδοση Επένδυσης ή αλλιώς ROI. (Pardot)

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας